Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Z Petera je Patricie: Válečný veterán se v 90 letech rozhodl stát se ženou

31. března 2017
15:32

Válečný veterán z druhé světové války prožil 90 let jako muž, až na stará kolena se rozhodl, že už dál nemůže žít ve lži. Peter Davies i přes svůj úctyhodný věk podstupuje hormonální terapii a dokonce nevyloučil ani operaci pohlaví. Teď je z něj Patricia.

Peter Davies si už v útlém věku uvědomil, že se narodil ve špatném těle. "Věděla jsem o své transsexualitě už od tří let. Znala jsem jednu dívku Patriciu a chtěla jsem, aby mi lidé tak říkali, ale nevydrželo to," zavzpomínala už jako Patricia. Jako chlapec si rád hrával s holčičími hračkami a dívky ho fascinovaly, i když trochu jiným způsobem, než ostatní chlapce. 

I když věděl, že chce být ženou, život prožil jako muž. "Nebyla jsem úplně nešťastná. Snažila jsem se na vše dívat z té lepší stránky," přiznala Patricia. "Atmosféra tehdy nebyla bezpečná. Lidé nerozuměli transsexualitě. Doopravdy to nevěděli ani v lékařských kruzích a jako léčbu ordinovali elektrické šoky," doplnila.

Peter proto svou pravou identitu bytostně tajil a v dubnu 1945 dokonce narukoval do armády, kde strávil tři roky. Kamarádům z vojny to samozřejmě tehdy nepřiznal, protože se bál, aby ho neoznačili za homosexuála, za což mohl skončit i ve vězení. "Ale bylo to celkem v pohodě a cítím se hrdá na to, že jsem sloužila během války a že jsem absolvovala vojenskou službu, zejména při konfliktu v Palestině. Možná se Hitlerovi v dubnu 1945 doneslo, že jsem narukovala a raději to vzdal," zavtipkovala.

V 21 letech se Peter oženil a se svou manželkou byl dlouhých 63 let až do její smrti před šesti lety. Ona jediná věděla jeho největší tajemství a snažila se mu pomoci s jeho snem. "Kupovala mi šperky a říkala mi Patricie," popsala Patricia.

Po její smrti se ale ještě dlouho odhodlával. Měl totiž negativní zážitek s teenagery, kteří ho načapali v dámských botách a pak mu na dům házeli vajíčka. Až v roce 2015 po shlédnutí filmu Jak kluk potkal holku (Boy Meets Girl) o transsexuálech se Peter rozhodl ke změně. Přiznal vše sousedům a začal podstupovat hormonální terapii. "Pořád to tu sice není 100% bezpečné, ale je to mnohem lepší, než dříve. Lidé, kterým jsem to řekla, byli velmi vstřícní a nikdo mi nenadával," uvedla.

Patricia dokonce nevylučuje ani chirurgickou změnu pohlaví. "Jsem celkem spokojená s tím, co teď mám a myslím, že už to nezažiju. Ale kdyby mi řekli, že je to bezpečné, určitě bych to se svým chirurgem probrala, tedy za předpokladu, že budu žít ještě delší dobu," dodala.

Video: Tomáš žije 9 let v ženském těle

Video  Tomáš žije 9 let v ženském těle. Čeká na vymodelovanou vaginu  - Matěj Smlsal
Video se připravuje ...