Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Úžasné! Bezdomovce si vzal do parády kadeřnický salón. Neuvěříte, jaká byla jeho proměna

Autor: aba - 
16. března 2017
18:40

Pětapadesátiletý Jose Antonio žije na ulicích Španělska už 25 let. Snaží se přivydělat si nějaké peníze a tak pracuje na parkovišti, kde navádí auta na parkovací místa. A právě tam si ho všimnul majitel vyhlášeného kadeřnického salónu, který se rozhodl změnit mu život.

Dříve býval Jose Antonio elektrikář, pak ale přišel o práci, začal trpět depresemi a skončil na ulici jako bezdomovec. Říká, že se snažil najít si nějakou práci, ale jeho vzhled a oblečení muže, žijícího na ulici, mu nepřinesly nic lepšího, než místo asistenta na parkovišti. 

Majitel kadeřnického salónu potkával Joseho každý den, když přijížděl autem do práce, a protože ho měl rád a věděl, že je to pracovitý muž, rozhodl se mu pomoci a nabídl mu proměnu. Když Jose vešel do kadeřnického salónu, byl to šedivý muž s dlouhými vlasy a vousy, které vypovídaly o letech strávených na ulici.

Pak ale přišli na řadu profesionálové a před okem kamery se udál zázrak. Josemu ostříhali a obarvili vlasy i vousy, vytrhali mu obočí a dali mu nové oblečení. Po několika hodinách práce se z něho tak stal úplné nový muž.

Když se Jose poprvé po proměně viděl, nemohl tomu uvěřit. Nezdálo se mu, že muž, který na něj hledí ze zrcadla, je opravdu on a po tvářích se mu rozlily slzy štěstí. Když poprvé vyšel ven ve svém novém oblečení, začaly se po něm otáčet ženy na ulici, v práci ho kolegové nepoznali a náhodný kolemjdoucí na něj dokonce zakřičel otázku, kde parkuje svoje Ferrari, které by se k někomu takhle vypadajícímu určitě hodilo. 

Video bylo natočeno v roce 2015 a uveřejněno teprve teď, k výročí třetích narozenin kadeřnického salonu, kde se proměna odehrála. Přes noc se stalo hitem internetu a španělské televize muže našly, aby se podívaly, jak žije dnes.

Antonio má stále udržovaný zevnějšek, ačkoli jeho vlasy a vousy už jsou zase šedivé. Pracuje sice stále na tom stejném parkovišti, ale už nežije na ulici a stále sní svůj sen o lepší práci, kterou snad jednou dostane. 

marais ( 17. března 2017 09:16 )

Jak bude vypadat, až mu to začne odrůstat? Zase dědek..

fotrpjotr ( 17. března 2017 04:30 )

Ten salón by měl navštívit Vondra.

ukulelec ( 17. března 2017 04:05 )

 Velky kulovy, nikomu pomoct nechteli, jen sami sobe tim, ze si udelaji reklamu. Bezdak se jim hodil do kramu. Pak ho kopli do ***e a papa lala uz te nepotrebujem

Marek456 ( 16. března 2017 23:16 )

To není pravda. Dali mu šanci/odrazový můstek. Na chvíli mu odstranili stigma.Je na něm, jak s tím naloží.

jakoja ( 16. března 2017 22:43 )

Už jste někdy někdo viděli bezdomovce s takhle pěkným chrupem? Nebo že by měl protézu?

Zobrazit celou diskusi