Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodina paterčat zveřejnila nový seznam: Tyhle věci potřebujeme

Autor: ljš - 
14. března 2017
05:20

Musejí se spoléhat na pomoc dárců. Rodina paterčat znovu změnila seznam věcí, které by děti a jejich starší bratr Tony potřebovali. Nechybí oblečení, léky, ale i hračky.

Hmotná sbírka na pomoc rodičům paterčat, Alexandře Kiňové a Antoniu Kroščenovi, probíhá už téměř dva roky. Za tu dobu už jim lidé poslali pěknou hromadu věcí. Ty si ale rodina nenechává. Když z nich děti vyrostou, vrátí je Rodinnému centru Milovice, které je dál posílá například do klokánků.

Lidé mohou do sbírky posílat, co uznají za vhodné, centrum však pravidelně aktualizuje seznam věcí, které jsou potřeba nejvíc. Na posledním seznamu je pochopitelně jako vždy oblečení. Paterčata i jejich starší bratr totiž rostou jako z vody. Potřeba jsou zimni rukavice a oblečení ve velikostech 110,116 a 122 a pro "velkého bráchu" 140 až 152.

Paterčata už se učí stolovat, a tak by rodina potřebovala dětské kovové příbory a nádobky na svačinu. Chybí také litrová "zdravá" lahev na pití pro Tonyho a půllitrová pro jedno z chlapců. "Chybí nám jedna do sady, aby se kluci nehádali," vysvětluje centrum v seznamu. 

Potřeba jsou také různé psací potřeby, léky a drogistické zboží. Největší radost by ale pochopitelně dětem udělaly hračky. Alexe, Martina, Michaela a Daniela potěší jakékoli autíčko, Terezka by si přála panenku miminka, pro které už má hromadu oblečků.

Rodinné trable by však mohl vymazat magistrát Prahy, který rodině minulý týden vyplatil zhruba 616 tisíc korun ze sbírky pro jejich rodinu. Tu původně organizoval Klub dvojčat a vícerčat, po vzájemných neshodách byl ale výtěžek sbírky převeden na město, které je nyní formou darovací smlouvu poslalo rodině. 

Seznam hmotné pomoci paterčatům Seznam hmotné pomoci paterčatům | RC Milovice

Krom hmotné pomoci mohou lidé dál finančně přispívat na transpartentí účet.

Celý příběh paterčat najdete ZDE››

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...