Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britka (26) vážila 32 kilo, po 12 letech anorexii porazila

Autor: Ladislav Leimer - 
13. března 2012
13:57

Britská zdravotní sestřička Harriet Smith (26) svedla svůj nejtěžší životní boj ve vlastním těle. Od čtrnácti let trpěla anorexií, kvůli které vyhladověla až na necelých 32 kg a málem zemřela. Díky pomoci rodiny a odborníků ale psychickou poruchu po 12 letech porazila.

Harriet začala mít problémy s příjmem potravy, když jí bylo teprve 14 let. Během pár let se přestala normálně stravovat, přestala menstruovat, cítila se neustále unavená a začaly jí řídnout vlasy. Její rodiče se rozhodli dceru převézt do nemocnice ke specialistům na anorexii. „Odmítala jsem si připustit, že jsem nemocná. Nikdy bych nečekala, že to dojde až tak daleko,“ říká dnes už vyléčená Harriet. Anorexie ji málem zabila.

Byla pár týdnů před smrtí

Dnes opět pohledná blondýna vážila nejméně necelých 32 kg a její index tělesné hmotnosti byl jen 10! Od hodnot 18,5 a níže je přitom tělesná hmotnost považována za podváhu, od 16,5 a níže za podvýživu! „Doktor mi řekl, že jsem byla jen několik týdnů před smrtí,“ říká Harriet. V nemocnici jí dali lékaři nitrožilní výživu a okamžitě za ní začali docházet psychologové. Harriet naštěstí začala nabírat na váze a její stav se postupně zlepšoval.

Dnes váží přes 60 kg

Dnes je 176 cm vysoká Britka šťastná a říká: „Teď jsem z 99 % vyléčená. Pořád je ale v mé hlavě kousek anorexie.“ Její váha přesahuje zdravých 60 kilo. Velkou oporou jí v boji s poruchou byli rodiče a také dlouhodobý přítel. Harriet doufá, že její příběh inspiruje další dívky s podobnými problémy. Věnuje se i opuštěným zvířatům, za které chce běžet i maraton. „Dřív bych běhala, abych zhubla, teď chci běžet, protože mě baví život,“ uzavírá Harriet.

keep.smiling ( 13. března 2012 21:11 )

oni to s námi myslí vlastně dobře, při tom množství otylých lidí v ČR..

keep.smiling ( 13. března 2012 21:08 )

konečně nějaký slušný názor od tebe!! a jak jinak - hodili byste se k sobě, vypadá taky, jako kdyby konzumovala samé lysohlávky...

honzina ( 13. března 2012 20:10 )

hlavně, aby si to ty holky přečetly a vzaly si ponaučení, jinak je to velká frajerka

beruna ( 13. března 2012 16:46 )

Podle všech dat 6 let hladověla, pak ji rok ve špitále dostávali hrobníkovi z lopaty a dalších asi 5 let v tom lítala, než se dostala na normální váhu. Takže tělo dostalo zabrat až hrůza. Je dobře, že se píše o tom, že se z toho dá dostat, ale pro choré anorektické mozky, hystericky posedlé svým vzhledem, to zároveň může být inspirace, na jakou šílenou váhu to lze dotáhnout a proslavit se.

lysohlavek02 ( 13. března 2012 14:36 )

super figura!!!!..náádherný žebra..

Zobrazit celou diskusi