Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dům zabiják: 4 sebevraždy, 1 uhořelý, 1 smrtelný pád!

Autor: Jaroslav Volný, mivrk - 
2. června 2011
14:41

Klidný, nenápadný dům v pražských Holešovicích, ve kterém jako malá holčička bydlela i Monika Absolonová nebo dnes už zapomenutá hvězda René Nachtigallová, skrývá ve svých zdech příběh, který by nevymyslel ani scénárista toho nejbéčkovějšího hororu. Už čtyři muži v něm spáchali sebevraždu, další uhořel a jeden se zřítil ze střechy.

„Vidíte tamhle na střeše ten žebřík? Tak z něho skočil už v roce 1965 dolů do dvora můj soused. Důchodce, kterého už život asi netěšil,“ vypráví pan Jiří CH. (76).  Ten tady bydlí od roku 1939, kdy byl dům zkolaudován. Je jeho jediným původním obyvatelem. Ostatní se buď odstěhovali nebo zemřeli. Nikoliv ale stářím:

„Hned pod tím žebříkem je okno bytu, kde se o dva roky později  (1967) oběsil na klice od dveří do koupelny pan doktor,“ vzpomíná pan Jiří.

Skokem z žebříku ukončil svůj život důchodce. Okno pod ním patří bytu, kde se na klice dveří od koupelny oběsil lékař... Skokem z žebříku ukončil svůj život důchodce. Okno pod ním patří bytu, kde se na klice dveří od koupelny oběsil lékař... | Jaroslav Volný
„Nemohl asi přenést přes srdce, že už ve svém věku neudrží stolici ani moč. Jednou šel s manželkou nakoupit, pak jí řekl, že se musí vrátit domů umýt se a tahle to dopadlo,“ pokyvuje hlavou pamětník.

Muž uhořel, další utekl před policisty na střechu a spadl z ní…

„Tady je ještě vidět, jak jsem musel v roce 1970 vykopnout dveře, když tu hořelo,“ ukazuje pan Jiří na byt v přízemí. Žil zde muž s nemocnou páteří, upoutaný trvale na lůžko. I ta už hořela, když ho v ní pan Jiří našel a pokoušel se s dalšími sousedy oživit.  „Přijela záchranka, ale on po několika hodinách nakonec v nemocnici umřel. Byl strašně popálený na celém těle,“ vzpomíná.

„V roce 1983 si zase přišel za sousedkou vyřizovat účty její exmanžel. Jenže to přehnal a volala se policie. On před ní utekl do sousedního domu a pak se chtěl přes střechu dostat na balkon svého bývalého bytu. Ale okap, kterého se přidržoval, byl rezavý, utrhl se a on spadl ze střechy dolů na ulici. Nepřežil to…,“ dodává.

Rodinná tragédie: Těžké zranění a dvě sebevraždy

"Tady dopadl soused, když skočil z mezipatra. V ruce držel igelitku s nákupem," ukazuje pan Jiří "Tady dopadl soused, když skočil z mezipatra. V ruce držel igelitku s nákupem," ukazuje pan Jiří | Jaroslav Volný
Kdybyste se na tenhle horror dívali v televizi, možná byste už v této chvíli sahali po ovladači s tím, že něco takového snad není ani možné. Ale ještě nepřepínejte - dům v roli úchylného scénáristy se svým příběhem ještě zdaleka nekončí!

Žil tu například starý pán na penzi, který neunesl, že už o něj nikdo nestojí. Jednoho dne se rozhodl spáchat sebevraždu tím nejpodivnějším způsobem: V roce 1992 se bodl do hrudi kuchyňským nožem a na místě zemřel! O několik let později, v roce 2004, pak z balkonu téhož bytu vypadla jeho dcera. Utrpěla velmi těžký úraz, ale přežila.

Nu a zatím (?) poslední příběh? V roce 2008 v tomto domě ukončil život skokem z mezipatra její manžel, invalidní důchodce. „Tu ránu jsme slyšeli všichni. Když jsem ho tady dole našel, držel v ruce igelitku s nákupem. Do dneška to nechápu. Asi to bylo náhlé hnutí mysli,“ domnívá se  Jiří CH.

Tichý dům prý fandí jenom ženám

„Tenhle barák asi přeje výhradně ženským,“ tvrdí pamětník. „Jedině žena tady přežila pád. A všem se tu navíc narodily vždycky jenom dcery. Jenom já měl kliku, že mám kromě holky taky syna,“ myslí si. Možná má ale štěstí i v tom, že ho tajemný dům nechává na rozdíl od jeho sousedů zatím bez povšimnutí…

bleskplesk ( 8. června 2011 09:04 )

oprava věty: "Redaktoři Blesku se mohou navážet, zesměšňovat a urážet koho se jim zlíbí a jak rádi a často to dělají a sami nesmí být kritizováni a neunesou kritiku???"

bleskplesk ( 8. června 2011 09:00 )

Můj příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze??? Ať jsem pátral, jak jsem pátral, tak jsem nenašel jediný důvod! Neobsahoval žádný vulgární výraz na rozdíl od příspěvků jiných diskutujících, které se jimi jenom hemží a jsou zde v klidu ponechány a přehlíženy. Jediné, co jsem si dovolil bylo, že jsem kritizoval redaktora - autora tohoto článku v mezích slušnosti a to je zřejmě pro Blesk velký zločin. Redaktoři Blesku se mohou navážet, zesměšňovat a urážet koho se jim zlíbí a jak rádi a často to dělají a sami nesmí být kritizováni a neunesou jí??? Jste trapní, směšní ubožáci!!! V Blesku asi opravdu může pracovat jen novinářský odpad, který by si v jen v trochu seriosně tvářících se denicích ani neškrábnul. Váš postoj mě jen utvrdil v mém přesvědčení váš ubohý, drbařský, novinářsky pokleslý, polopravdami, lhaním a rádoby skandálními zprávami překypující plátek NIKDY NEKUPOVAT!!!

dobrotka ( 3. června 2011 16:49 )

to uz by chtelo opravdu seriozne prozkoumat geopatogenni zony

crakazasecrak ( 3. června 2011 09:53 )

a lidi sebevrazi ,,asi jim harašilo

crakazasecrak ( 3. června 2011 09:52 )

drahé nájemné?

Zobrazit celou diskusi