Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neochrnula a pojede do Číny

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Marie Machková - 
28. dubna 2008
18:04

Lenka Kuncová (35) je po operaci. Sportovkyni na invalidním vozíku z Frenštátu pod Radhoštěm, pro kterou tančili i v televizním Bailandu, hrozilo ochrnutí celého těla. Dnes se, díky zákroku na švýcarské klinice, připravuje na paralympiádu v Číně.

Lenka Kuncová (35) je po operaci.

Sportovkyni na invalidním vozíku z Frenštátu pod Radhoštěm, pro kterou tančili i v televizním Bailandu, hrozilo ochrnutí celého těla. Dnes se, díky zákroku na švýcarské klinice, připravuje na paralympiádu v Číně.

Lence se ale začala bortit páteř a pomalu ztrácela hybnost i v horní polovině těla. Lékaři jí oznámili, že jedinou nadějí je operace ve Švýcarsku, která stojí asi dva miliony korun. "Adéla Gondíková s Danielem Šnajdrem pro mě v Bailandu vytančili 300 tisíc korun. Obcházela jsem sponzory," vyprávěla žena. Dnes jí chybí doplatit švýcarské klinice 350 tisíc korun.

"Stále hledám sponzory, ale klidně si vezmu i půjčku. Páteř mám zpevněnou kovovou výztuží, takže už zase hýbu prsty. Ustoupily ty strašné bolesti. Beru o tři čtvrtiny méně léků než před zákrokem," pochvalovala si Kuncová. "Strašně se mi ulevilo. Už zase můžu pracovat a hlavně sportovat," radovala se žena, která je od roku 1993 upoutána na invalidní vozík.

S následkem autonehody se snažila vyrovnat prací. Otevřela si kadeřnictví, začala závodně lyžovat a střílet z luku. Doma má několik medailí z mistrovství světa. Pobyt ve Švýcarsku ji ale připravil o jedno zaměstnání. "Dělala jsem účetní. Kdybych sehnala náhradní práci, ke štěstí by mi nic nescházelo," přiznala se Lenka.