Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Postižený Američan (35) hraje kulečník: Je mě jen půl...

Kenny válí kulečník i přes své těžké postižení
Kenny válí kulečník i přes své těžké postižení  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, so - 
6. dubna 2010
21:37

Má jen půl těla, ale zvládne toho tolik co každý jiný chlap. Žije se snoubenkou, pomáhá vychovávat její dítě. Američan Kenny Easterday (35) se kvůli vzácné nemoci, při které se v děloze embryu nevyvine spodní část páteře, narodil pouze s horní polovinou těla. „Zvykl jsem si na své postižení a nyní dokážu žít jako normální muž,“ uvedl v dokumentu pro americkou televizi.

„Kdysi mi nabízeli protézy, ale ty jsem odmítl. Nenáviděl jsem, když jsem je musel pořád sundávat. Raději se pohybuji pomocí rukou a skateboardového prkna,“ říká. Kenny je tak malý, že se klidně vejde do kufru.

Jeho oblíbenými sporty jsou kulečník a bowling. Chodí do práce, zahrál si v kanadském filmu The Kid Brother. V 19 letech se oženil s hendikepovanou dívkou, ale nevyšlo jim to. Nejvíc sebevědomí potom získal, když se zasnoubil s krásnou Nicky (33). Spolu vychovávají její dceru Desiree (7). „Mým největším snem je mít vlastní dítě, které by neslo mé jméno a naši rodovou tradici,“ říká Kenny.

Desiree by mohla být jeho biologickou dcerou, protože před sedmi lety již s její matkou Nicky randil. Pár, který nemá peněz na rozdávání, šetří na provedení DNA testů. Ty by měly Kennyho otcovství potvrdit. V exkluzivním rozhovoru pro televizní stanici The Learning Channel uvedli, že vedou normální sexuální život. „Lidi nejvíc zajímá, jestli Kenny má tam dole všechno v pořádku... A já mohu potvrdit, že Kenny je v tomto směru normální zdravý muž,“ uvedla Kennyho Nicky.

hanatoma ( 12. prosince 2010 18:00 )

To je neuvěřitelné. V liberecké Cihelně v současnosti taky nabízejí hru v kulečník a billiárd za poloviční cenu, k tomu skvělé občerstvení. Podívejte se na podrobnosti na zapakatel.cz

zdena12 ( 27. září 2010 21:34 )

Film o Kennym jsem viděla v době, kdy jsem byla těhotná a to jsem netušila, že se mi narodí dcera s tím samým syndromem, co má i Kenny. Dnes jsem shlédla dokument o Kennym a teprve nyní jsem se dozvěděla nějaké informace o tomto syndromu a zdravotních problémech, které jsou součástí této nemoci. Je to velice zvláštní, neboť dceři je už 16 let a po celou tu dobu nedokázal žádný z lékařů nic říci. Kennymu fandím, je velice statečný a držím mu palce k vyplnění jeho snů.

green-tea ( 7. dubna 2010 14:39 )

Viděli jste film Bráška??? Tam Kenny hrál sám sebe - asi tak jako 13-tiletý kluk. Jsem ráda, že jsem se o něm po letech zase něco dočetla a držím pěstičky!!!

mejsehezky ( 6. dubna 2010 22:55 )

Přesně, před takovým člověkem já smekám

e.44 ( 6. dubna 2010 22:10 )

Tohle je správnej chlap, i když je ho jenom " půl". Dokáže prožívat život naplno a nefňuká, jako někteří "celý chlapi".

Zobrazit celou diskusi