Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Mámu pohřbila na dluh a na splátky nemá

Paní Dagmar (†62) zemřela.Mamimku pohřbila Gabriela důstojně. Z čeho obřad zaplatí, ale neví…
Paní Dagmar (†62) zemřela.Mamimku pohřbila Gabriela důstojně. Z čeho obřad zaplatí, ale neví…  (Autor: Tomáš Vrbenský, Jiří Černohorský)
Autor: Veronika Pukačová - 
5. března 2010
05:15

Povodně jí zaplavily celý domek, dvakrát se rozvedla. Ale to nejsou ty nejhorší chvíle, které Gabrielu Křivancovou (38) potkaly. Ty zažívá právě nyní. V létě totiž odešla z práce, aby se mohla starat o maminku, které zjistili rakovinu v posledním stadiu.

Sociálka jí dávala dva tisíce. Maminku včera důstojně pohřbila, na obřad si ale musela půjčit od souseda a na splátky nemá...

Zpráva, že má maminka Dagmar (†62) rakovinu, zastihla Gabrielu loni v létě ve chvíli, když už myslela, že se vše obrací k lepšímu. Matka tří dětí se dvakrát rozvedla, oba manželé jí prý dluží desetitisíce na alimentech. I tak se však snažila nabrat síly na znovubudování domku, který jim v roce 2002 až po komín zaplavila voda.

Dagmar dávali doktoři dva měsíce a už pro ni zařizovali hospic, kde by dožila. To ale Gabriela nechtěla. „Odešla jsem z práce a vzala si mámu domů. Žila skoro o půl roku déle, než říkali lékaři,“ vypráví Gabriela. Její opuštění zaměstnání však znamenalo radikální zúžení rodinného rozpočtu. „Od sociálky jsem dostávala příspěvek na péči dva tisíce, mámě zbývaly z důchodu čtyři tisíce, manželovi z platu tři tisíce,“ zoufá si Gabriela s tím, že mají kvůli tomu i dluh na hypotéce.

Paní Dagmar měla včera pohřeb. „Předtím, než maminka zemřela, mi říkala: „Vždyť já nemůžu umřít, nebudeš mít na pohřeb. A měla pravdu,“ říká Gabriela, která měla jen čtyři tisíce na zálohu. Zbývajících čtrnáct si půjčila od svého souseda. „Musím je do dvou týdnů vrátit, ale opravdu nevím jak,“ přiznává. „Nejhorší na tom je, že se k nám obrátila zády matčina rodina. Nikoho její smrt a pohřeb nezajímá. Mámin bratranec je majitelem krematoria v Ústí nad Labem. Ani on mi nepomohl,“ uzavírá své smutné trápení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

chackee ( 12. března 2010 18:22 )

Zajímalo by mě co seš ty.Já jsem to co jsem a tobě je do toho velký hnědý,a urážej si taky někoho jiného.A vrat se zpět do školy socko.

chackee ( 12. března 2010 18:18 )

Prosim?!!!Co si jako o sobě myslíš?!!Já se budu vyjadřovat jak budu chtít.Gramatika?včem je problém?Vadí ti cizinci?tak to máš blbý.Laskavě se do mě nenavážej a do Gábiny taky ne.Jdi si pomlouvat někoho jiného frajerko.

arcaben ( 12. března 2010 16:03 )

Tak se tu nevyjadřuj,když nejsi Češka!!!To ani nemusíš zdůrazňovat,stačí si přečíst Tvůj negramatický příspěvek!!!Dej si s kamarádkou kafíčko,cigárko a nepruďte svými příspěvky!!!Nikdo Tvoji kamarádku nenutil tohle všechno zveřejnit,s kůží na trh šla sama,takže s obdobnými reakcemi musela počítat!!!P.S.Už moji prarodiče si šetřili na pohřeb!!

chackee ( 11. března 2010 20:01 )

jo já vím četla jsem to,ale bohužel jinak to říci opravdu nejde.Jsem z těchle lidí opravdu znechucena.

sova13 ( 10. března 2010 21:16 )

Já jsem napsale něco podobného jako Vy už 5.3. Z těch hyen tady na té diskuzi se mi taky dělá špatně

Zobrazit celou diskusi