Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Psí závodníci osiřeli, pán (†28) se jim udusil

Autor: Ondřej Čermák - 
24. ledna 2010
05:34

Devět psích sirotků zbylo po Pavlu Kratochvilovi (†28) z Berouna. Miloval psy. Stal se musherem, tedy vůdcem psího spřežení. Závody byly jeho velkou láskou. Loni 29. prosince ale Kratochvilu, jeho přítelkyni a dva psy z 11členné smečky našli mrtvé v jeho obytném přívěsu!

Byla to nešťastná náhoda: Mladý pár si přitápěl plynem a udusil se.

Kratochvilovu smečku si ostatní musheři i kynologové cenili, přestože ji sestavil úplně jinak, než je obvyklé. Kratochvila v ní neměl žádné speciální rasy s rodokmenem, ale od štěňat vypiplané křížence z útulku.

Pavlova matka se chtěla o synovu smečku nějak postarat. „Jenže udat devět pejsků, to není maličkost,“ svěřila se Blesku Jaroslava Kratochvile. Jednoho si vzala sama, dalších čtyř se ujali kamarádi a známí. Zbylých pět psů putovalo do útulku v Rakovníku. „Tam po mně ale chtěli stovku za jednoho psa na den. To bych nezvládla,“ pokračovala Kratochvile.

Naštěstí pomohla Dana Bočková, která se dlouhá léta stará o opuštěná a týraná zvířata. „Dva psi jsou nyní v útulku v Chebu, tři v děčínském útulku. V obou se o ně postarají zdarma,“ řekla Bočková. Teď už jen zbývá najít pro hafany nové pány.

„U nás jsou tři fenky, Oliva, Sněženka a Trnka. Pro jednu už máme pána, další dvě jsou předběžně zamluvené,“ libovala si vedoucí děčínského útulku Evelína Jahelková.

„Jsem moc ráda, že to s Pavlovými psy dobře dopadlo. Těm, kdo se o to zasloužili, bych chtěla prostřednictvím Blesku moc poděkovat,“ dodala Jaroslava Kratochvile.

zirafa ( 24. ledna 2010 20:25 )

na odkaz jsem se podívala.... mám syna ve věku vašeho kamaráda a při čtení mi bylo hodně smutno.... Jeho rodičům přeju hodně moc sil, cítím s nimi .... a vám, Jano, děkuji za pejsky, že jste se dokázala postarat, aby se dostali k hodným lidem, kterým budou dělat radost. Máte dobré srdce... Přeju vám v životě hodně štěstí!

zirafa ( 24. ledna 2010 20:06 )

anasyi ( 24. ledna 2010 17:10 )

ze jsem tak daleko,pejsky bych si vzala,ale jak je prevest do spanelska nevim. verim,ze by se jim koupani v mori libilo

dejavu26 ( 24. ledna 2010 15:09 )

pejsek Kešu a od pondělí i Kokos stále čekají na svého pána v útulku v Chebu, viz http://www.utulek-cheb.estranky.cz/

floret ( 24. ledna 2010 07:26 )

Fakta a podrobnosti na http://jana.vokalova.info (+ mail který jsem posílala do redakce první lednový týden ...)

Zobrazit celou diskusi