Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž zvedl neznámý hovor a cizí ženě zachránil život

Ilustrační foto
 (Autor: webdesignerdepot.com)
Autor: ČTK, šim - 
16. ledna 2010
12:19

Náhodným zachráncem života se stal muž ze Šardic na Hodonínsku. Na jeho mobilní telefon mu ve středu omylem zavolala žena (84) z Kyjova.

Žena chtěla kontaktovat vnučku s žádostí o pomoc, protože jí bylo špatně, ale vytočila špatné číslo. Muž pak přivolal seniorce zdravotníky, hasiče i policisty, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Muž seniorce nejprve poradil, aby zatelefonovala na linku 112, a položil. Nedopatřením ale uvedl číslo linky 122. Hned si ale svůj omyl uvědomil a zavolal jí zpět, čímž ženě zřejmě zachránil život. Při druhém rozhovoru totiž už důchodkyně mluvila slabě a naříkala, že se její stav zhoršil a že je zamčená doma.

"Naštěstí mi ještě dokázala povědět své jméno i adresu," řekl muž později hasičům. Aby se dostali k důchodkyni, museli vyrazit dveře domu. Našli ji vysílenou na zemi. Hned byla převezena do nemocnice.

Zajímavé je, že podobný příběh už obyvatelé Šardic zažili v minulosti. Tehdy se ale zachránce nezmýlil a poradil hned napoprvé správné číslo krizové linky 112.

tatu ( 24. ledna 2010 11:38 )

je to ten gogo z jiných stránek.Taky čtu jeho příspěvky velmi ráda i když s ním někdy nesouhlasím.Je to málokdy,ale přesto nesouhlasím.

mouse ( 18. ledna 2010 16:36 )

ale dobře, nemůžeme od pisálků v blesku chtít zázraky

aapricot89 ( 18. ledna 2010 11:46 )

nevim proc ten prales palecku, zkus misto toho napsat v cem gogo chybuje, podle meho je spravne to jak to napsal gogo...

aapricot89 ( 18. ledna 2010 11:42 )

ten gogo. co ho znam z jinych stranek, tak si dovolim nesouhlasit a dovolim si naopak tvrdit, ze gogo je velice inteligentni clovek i kdyz nekdy s jeho nazory nesouhlasim.

alex0800 ( 18. ledna 2010 06:54 )

Dneska je málo lidí takto duchapřítomných aby tohle zvládli.. Většina by to ani neřešila.. To je ta hnusná lhostejnost, když např. projíždí sanitka a jeden blbec jí neuhýbá.. V tu chvíli si říkám, až tam jednou bude ten řidič, tak ho taky někdo zablokuje a vzpomene si..

Zobrazit celou diskusi