Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Příběh oživlé mrtvoly: Policie už ví, kdo opravdu zemřel!

Jan Stráník má jasno: V této kauze policisté selhali.
Jan Stráník má jasno: V této kauze policisté selhali.  (Autor: HZS)
Autor: Marie Machková - 
23. prosince 2009
05:00

Tady policie selhala. Jinak opravdu nelze pojmenovat počínání mužů zákona, kteří po nehodě, jež se odehrála 25. listopadu u Pustějova, označili za oběť srážky vozů Jana Stráníka (39).

Tato informace byla sdělena i jeho bratrovi Stanislavovi. Ten ale své dvojče po třech týdnech potkal v hospodě. Policisté v úterý oznámili, že po čtyřech týdnech konečně znají pravou totožnost oběti nehody.

„Podle mě v autě zemřel Luboš Solich z Havířova,“ řekl Blesku Jan Stráník, který měl ve voze původně také cestovat. Nakonec si dal do favoritu jen své věci a zůstal na Slovensku.

Neuvěřitelný omyl: Pohřbil bratra, ale on žije. Více zde!

„Mrtvý muž měl na sobě jeho oděv a doklady,“ vysvětlovala omyl v identifikaci mluvčí ostravské policie Darina Majková. „V průběhu vyšetřování policisté zjistili, že zesnulým je jiná osoba,“ dodala. K otázce, zda policisté pochybili a sourozencům Stráníkovým se omluví, se nevyjádřila. „Stále to prověřujeme. Vyšetřování ovlivnilo to, že zraněné spolucestující nešlo vyslechnout. Osoby ve voze se navzájem neznaly. A žijící muž, Jan Stráník, své doklady vůbec nepostrádal. Skutečně zesnulého muže také nikdo nehledal,“ obhajovala dále postup policie Darina Majková. Tvrzení Jana Stráníka, že zesnulým je Luboš Solich, odmítla potvrdit. „Je to muž (†54) z Karvinska,“ řekla jen.

„Policisté pochybili. Za tím si stojím. A nemají ani tolik slušnosti, aby se omluvili,“ reagoval nekompromisně Stanislav Stráník. Ten přes tři týdny žil v domnění, že jeho bratr Jan je mrtvý, a dokonce mu nechal vytisknout parte a zvonit umíráček v kapli.

vrba ( 23. prosince 2009 18:00 )

bratr, až když bratra potkal v hospodě. Oba bratři vypadají, že tam opradu nezašli náhodou.

krabi ( 23. prosince 2009 10:25 )

Blesk nepíše co bylo na Nově, tam bratr "mrtvého" potvrdil, že to tělo osobně identifikoval...celá ta rodina je přehlídka primitivů

regin ( 23. prosince 2009 09:49 )

Nějaká divná rodidna

embecko ( 23. prosince 2009 08:13 )

Také jsem si přála, aby po smrti moji mamky někdo přišel a řekl, že je to omyl.ještě rok na to, jsem čekala, že mamka od někud přijede a řekne jsem tu, to byla jen sranda..... Šťastné a veselé všem

Zobrazit celou diskusi