Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Šokující zpověď: Jak mě zkoušeli popravit

Romell Broom přežil svou popravu!
Romell Broom přežil svou popravu!  (Autor: ČTK)
Autor: INT, shp - 
7. října 2009
17:32

Poprava amerického vězně Romella Brooma (54) se změnila v krvavá jatka plná bolesti.

Vězeň, který byl v Ohiu odsouzen za znásilnění a zavraždění čtrnáctileté dívky, při ní však nezemřel. Romellovi totiž nikdo ze zdravotnického personálu nedokázal najít žílu. Odsouzenec se nyní o strašlivém zážitku rozpovída

Posledním Broomovým dnem na světě se mělo stát 15. září. Zdravotní asistenti připravili anestetikum, paralyzační látku a samotný jed. „Snažili se současně napíchnout mé žíly na rukách. Sestřička na levé ruce a její kolega na pravé,“ říká Broom, který dodnes tvrdí, že je nevinný. Pokusy však selhaly, a tak byla vyhlášena dvouapůlminutová přestávka.

Následoval další pokus, při kterém se sestřička pokoušela o vpich do pravé paže. „Musela se trefit do svalu, protože to zabolelo tak, že jsem začal křičet,“ vzpomíná odsouzenec. Zdravotnímu asistentovi se podařilo žílu na chvíli napíchnout.

„Jehla mu ale sjela a z rány vytryskla krev,“ popisuje bolestivou událost Romell. Následovala další pauza, po které byl Broom nařčen, že kdyby si nepíchal heroin, tak by šlo mu žílu nalézt. „To mě naštvalo, protože jsem si žádnou drogu do žíly nikdy nepíchal,“ okomentoval situaci vězeň. Sám se s popravou snažil pomoci, když si přiškrtil ruku. Ani to nepomohlo, a tak přišla třetí pauza. To už Broom žádal o přerušení a o svého právníka. Do místnosti ale dorazila posila, která se injekci pokusila aplikovat do nohy, přičemž mu nabodla kost. „Celkem mě píchli nejméně 18krát do těla,“ uzavírá Broom. Neúspěšná poprava trvala přes dvě hodiny. Vězeň podal žalobu za porušování lidských práv.

monjja ( 12. října 2009 12:50 )

Se už proberte, chápu, že chcete, aby se ten váš plátek co nejvíc prodával, ale když si přečtu titulek, tak jsem si hned pomyslela na to, jak ho týrali někde v utajení, tloukli ho do krve, řezali končetiny, prsty, uši...a nakonec se dozvím TOHLE??? A pokud byl nevinný (říká to každý), tak dejme tomu, ale pokud byl vinný, což si i myslím, tak dostal ještě málo, nebo ne? A vy ho litujete? No, hlavně že brutální krvavá jatka...to je zlej sen!!

blondi ( 8. října 2009 22:31 )

už je mrtvej

zidoniusek ( 8. října 2009 21:00 )

co jste to za lidi.vemte si ho domů,možná Vás zabije hned,že nebudete trpět!!!

kebulak ( 8. října 2009 15:19 )

i kdyby byl vinnen nedodrzenim jeho prav se stavame stejnymi zrudami jako je on...

kebulak ( 8. října 2009 15:17 )

a kdo sme my ze mame pravo mu oplatit stejnou minci??? tim se stavame stejnym zpusobem vinni jako on...

Zobrazit celou diskusi