Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soutěží jako šílení a vyhrávají!

Díky soutěžím si Přibyslavští vybavili celý byt.
Díky soutěžím si Přibyslavští vybavili celý byt.  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: Zuzana Pšenicová - 
13. září 2009
05:00

Polovina věcí v bytě u Lady (30) a Zdeňka (31) Přibyslavských z pražské Hůrky pochází z různých soutěží. A to nemluvě o výhrách, které už projezdili, snědli nebo prodali.

Jejich koníčkem je zkrátka soutěžení v jakékoliv formě. A co z výher nevyužili, to rozdali nebo prodali. V tomto směru nejvíc vydělali na 21 Playstationech!

Soutěživého ducha měla původně Lada, pak se přidal i manžel. Jednou z jejích prvních větších výher byla před jedenácti lety krabice se sto zmrzlinami. Soutěž tehdy našla v Blesku. „Dodnes si pamatuju zadání – napište vzkaz svému milému. Ale už si nevzpomínám, co jsem napsala. Jen jedno vím jistě, že to tehdy ještě nebyl můj manžel,“ směje se Lada.

O dům nesoutěžíme

Když se s manželem před devíti lety vzali, Zdeněk ještě netušil, co jej čeká. Brzy se ale vášní své ženy nakazil. Dnes je ovšem z dvojice ten střízlivější. „Když už je soutěží moc, vytřídím ty, ve kterých nemáme šanci vyhrát. Zkušenosti mi potvrdily, že třeba nemá význam snažit se vyhrát auto nebo dům. Myslím si, že tam jsou už předem karty rozdaný,“ říká Zdeněk.

Po počátečních pokusech, kdy hlavně sbírali obaly od nejrůznějších výrobků, se vrhli do soutěží na internetu. Původně na jednom počítači, teď už na dvou. Ten druhý samozřejmě vyhrál Zdeněk na dočesné v Žatci. Zabodoval mezi 300 účastníky, když zvítězil v počítačové hře. „ Byl jsem rád, že jsem byl první, protože ten na druhém místě musel počítač věnovat na charitu,“ vzpomíná Zdeněk.

I tenhle krásný notebook vyhrála hravá rodina v soutěži I tenhle krásný notebook vyhrála hravá rodina v soutěži | Blesk - Jiří Hadač

Vydřené výhry

Soutěživí manželé už vyhráli dost hodnotných i kuriózních věcí. Mezi největší trefy považují tři zájezdy, i když... Jako správní smolaři si pak nemohli vybrat dovolenou, jak by chtěli. Hotel byl na staveništi, daleko od moře, jídlo bylo nechutné a tak podobně.

„Často se bohužel setkáváme s různými podvůdky. Například jsme skládali puzzle na internetu a při vší zručnosti to nešlo složit dřív než za 35 vteřin. Pak jsme zjistili, že vítěz má osm vteřin. To prostě nebylo v lidských silách!“ vypráví Lada. Přibyslavští ovšem jdou tvrdě za svou věcí, takže podali protest. Nakonec dostali zájezd také, ale pochybní vítězové prý nevypadli.

Někdy jsou výhry spíš danajský darem. To když si kvůli obalům pořizovali čokoládové tyčinky ve velkém nebo kupovali stovky pytlíků s rozpustným džusem. „To jsme hráli o kameru. Džusů jsme nakoupili asi za 12 000 korun a vyhráli kameru za 16 000. Jenže oni nám nakonec dali stejně jiný, horší model!“ Džus v prášku prý tenkrát měli všude, i na lustru. Jak balení přesypávali, usadil se v celé domácnosti. Tyčinky v jiné soutěži jim tak přerostly přes hlavu, že je dodnes nemůžou ani vidět. Jejich výhry, jak je vidět, nejsou opravdu zadarmo. Často si je musejí doslova vybojovat a přesvědčit pořadatele, že ve výsledcích udělali chybu.

Hrají všude a ve všem

Není soutěž, která by jim unikla. Doma mají například kalendář s fotkami svých dětí – vyhráli ho v soutěži o nejkrásnější dítě. Lada zhubla skoro 25 kilo a umístila se třetí v soutěži o největší úbytek váhy. A co všechno už kromě tří zájezdů vyhráli?

Nejrůznější relaxační pobyty, masáže, vysavač, televizi, dvě hi-fi věže, dvě kamery, dva mobily, počítač, 21 Playstationů, dvě lednice, dva grily, jednu nefungující pračku, nespočet kosmetických výrobků a celý sortiment drogerie.
„Tuhle jsem zklamal tchyni, když si přišla pro prášek na praní. Jenže my jsme už dlouho žádný nevyhráli,“ směje se Zdeněk.

A nejzbytečnější výhra? Asi basa piv. U nich v rodině široko daleko nikdo alkohol nepije. Nakonec se pivo zkazilo. A to ještě ke všemu basu vyhráli v internetové soutěži, když se celou noc střídali po pěti minutách u počítače, kde stavěli pivovar. Doufali, že vyhrají jiné ceny – trička, mikiny... Jinak spoustu věcí rozdali, nebo prodali. V tomto směru prý byly nejlukrativnější Playstationy.

Ač jsou oba manželé až fanatičtí hráči, nikdy by nevstoupili do žádné herny. Jejich dva kluci, Patrik (7) a Dominik (4), se zatím oddávají jen dětským hrám a nijak zvlášť soutěživě se neprojevují. V poslední době se jim ale výhry opravdu hodí – od té doby, co je Zdeněk v invalidním důchodu a práci má podle obvyklého scénáře zas jen Lada.

Co už vyhráli?
- zájezdy
- masáže
- vysavač
- televizi
- dvě hi-fi věže
- dvě kamery
- dva mobily
- počítač
- 21 Playstationů
- dvě lednice
- dva grily
- pračku
- celý sortiment drogerie

smisek70 ( 14. října 2009 12:52 )

Přesně tak, je to miá rodinka Super koníček, také takový podobný mám a občas se zadaří

javoricka ( 11. října 2009 10:09 )

Z fotek je vidět, že to jsou sympaťáci...Maggie, bůhví jak to s tebou bylo! Chyba třebas na její straně nebyla./takže hned někoho napadat, no nevím, ale já mám svůj názor na tebe/ Jinak pokud se jim daří, tak jim to přeji! jak se říká: PŘEJ A BUDE TI DÁNO Já vyhrála zájezd za 20 tis, byla to jediná výhra a byla jsem za ní moc šťastná

maggie ( 13. září 2009 09:26 )

A ta fotka - to je asi ještě před zhubnutím, že...... Kdysi na mateřské jsem se s Ladou "soutěžně" setkala - měnili jsme spolu soutěžní obaly, bohužel jednostranně. Já jí je poslala, ona mně ne takže děkuji Blesku, že mi ukázal toho, kdo mne okradl

jamia ( 13. září 2009 08:31 )

No teda, rodinka má opravdu zvláštní koníček, až bych řekla posedlost Hlavně ta představa vitacitu úplně všude mě pobavila, jak daleko člověk dokáže zajít.

Zobrazit celou diskusi