Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavla Podstawková: McDonald’s mi zničil život!

Dívce zůstala po úrazu ochrnutá pravá ruka
Dívce zůstala po úrazu ochrnutá pravá ruka  (Autor: Blesk – Dana Kolářová)
Autor: Tereza Hořínková - 
30. srpna 2009
05:15

Stačí malá nehoda v práci a celý život se rázem obrátí vzhůru nohama! O tom by mohla vyprávět Pavla Podstawková (27) z Lutyně, která pracovala ve fast foodu McDonald’s v Praze.

„Já nechci nic jiného než odtamtud co nejdříve odejít, ale oni mi v tom vůbec nepomáhají. Nechtějí mi ukončit pracovní poměr,“ svěřila se Blesku Pavla s tím, že jakmile vidí znak McDonald’s, začne se jí zvedat žaludek. Dívce prý omylem v roce 2006 zranila loket kolegyně, když nesla nádobu s ledem a vrazila do ní. Od té doby má částečně ochrnutou ruku a ani po operaci nemůže hýbat prsty.

„Přítel se se mnou kvůli tomu rozešel. Že bych prý nedokázala přebalit miminko,“ dodala dívka.

„Pavla trpí postraumatickou stresovou poruchou, která se jí objevila po pracovním úrazu,“ vysvětluje právník dívky Jiří Jonák, který podal na McDonald’s žalobu. „Když zjistili, že je v částečném invalidním důchodu a nemůže pracovat u plotny, nechali ji dělat hajzl bábu,“ dodal Jonák.

„Navrhnul jsem jim, aby Pavle dali výpověď ze zdravotních důvodů, ale oni mi oponovali, že proplatit poškozené 12 platů nepřipadá v úvahu.“

A co na to McDonald’s? „Považujeme za zcela neetické, abychom paní Podstawkovou propustili jen proto, že utrpěla v souvislosti s výkonem práce úraz, navíc když pro ni máme vhodnou pracovní příležitost,“ namítla mluvčí McDonald’s Drahomíra Jiráková s tím, že dívka si úraz způsobila sama, jak je uvedeno v záznamu o úrazu.

„Respektujeme omezení plynoucí z lékařského posudku, ten však nevylučuje, aby vybírala od zákazníků poplatek za použití WC,“ dodala Jiráková.

zuppa ( 13. září 2009 21:15 )

Nějak jsem v tom článku neviděl zmínku o tom, že po mcd požadují odškodné 5mil. Btw přítel?? jaký vždyt je na holky ( svojí asi expřítelkyni dokonce přivedla do mcd a z ní se stala mng)

princezna21 ( 3. září 2009 13:42 )

Mila zlata pica se pise s mekym I pokud vam to jeste nikdo nerekl... to jenom dokazuje inteliginci bud zavidis ze po tobe ani pes nestekne nebo fakt nevim o co ti jde..Ta holka ti vubec nic neudelala tak si nadavej nekomu jinymu laskave!

aladin ( 3. září 2009 11:49 )

Dobry den,reaguji na Vas clanek, ale MD ma pravdu muzete si za to sama. Pred nastupem do zamestatni projdete skolenim bezpecnosti a to podepisete,pokud jste to zanedbala,mela jste si o to rici.Dale na kazdem pracovisti je Kniha urazu, kde je zapis jak se to stalo, a vse podepisete a vedouci pracoviste.Tam je psano,ze je to zpusobenou Vasi vinou,tak se nedivte ze z tohoto zapisu vychazi MD a pojistovna.Je sice chvalyhodne,ze jste byla zamestnankyni mesice,ale jak rika Dr.Jahelka Neznalost zakona neomlouva. Vse jste si mela predem radne prostudovat. Vase argumenty me nepresvedcily o Vasi verohodnosti. Muzete mi rici, co jste chtela timto clankem ziskat? Byla bych rada,kdybyste mi na toto odpovedela. Vzdy budou 2 tabory PRo a PROTI, tak se stale nerozcilujte a trochu se seberte. Na svete je hodne postizenych lidi od kterych se muzeme ucit, a dokonce i se svym postizenim jsou pozitivni, vtipni a usmevavi. Vy jen fnukate a stezujete si,to se pak nedivim ze Vas mladenec utekl. Preji Vam brzke uzdraveni a lepsi naladu. Hodne stesti

princezna21 ( 3. září 2009 09:40 )

Nooo tak slecna bude asi drsnacka nevadi.... z tebe strach fakt nejde..a co se tyce tebe tak mas pravdu neco o tom vim...asi vic nez vy vsichni ...ale nechapu proc kvuli diskuze mi tady nekdo pise at zavru zobak..to je fakt smesny... nekdo si tady asi leci komplexy..jen tak dal...

smisek96 ( 2. září 2009 20:21 )

Ty chytráku víš o Pavle uplné hovno a reaguješ.Každému kdo tady píše podobné hovadiny bych přála aby byl v kůži Pavly.Jste doopravdy neuvěřitelní. Ale boží mlýny melou a na každého jednou dojde.

Zobrazit celou diskusi