Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (14) měla páteř stařeny: Doktoři ji zachránili!

Před zákrokem a po něm. V těle má nyní Jessica dvě titanové tyče a 12 šroubů
Před zákrokem a po něm. V těle má nyní Jessica dvě titanové tyče a 12 šroubů  (Autor: Isifa.com)
Autor: INT, vk - 
14. srpna 2009
05:11

Ve čtrnácti letech měla páteř sedmdesátiletého člověka. Musela snášet posměch. Lidé ji nazývali hrbáčem. Když bylo Jessice Stalley dvanáct, diagnostikovali jí lékaři kyfózu, obloukovité prohnutí páteře dozadu.

Následovala série těžkých operací. V těle má nyní Jessica dvě titanové tyče a 12 šroubů. Ale konečně může zase stát vzpřímeně.

"Často na mě volali: Hrbáči! a posmívali se mi. Bylo to pro mě těžké období, protože jsem nevěděla, co je na mně tak špatného," vypráví Jessica o prvních reakcích okolí.

"Snažila jsem se být silná, ignorovat je, ale někdy to nešlo," popisuje. "Poté, co jsem se dostala do nemocnice a objednali mě na operaci, cítila jsem najednou nadšení. Věděla jsem, že se mi začíná měnit život," vzpomíná Jessica.

Před zákrokem a po něm. V těle má nyní Jessica dvě titanové tyče a 12 šroubů Před zákrokem a po něm. V těle má nyní Jessica dvě titanové tyče a 12 šroubů | Isifa.com

Následovaly měsíce několika operací. Poslední, která proběhla letos v dubnu, trvala šest a půl hodiny. Do těla jí byly vloženy titanové tyče, které jsou připevněny 12 šrouby.

Než se její páteř zcela narovnala, musela Jessica chodit ve speciálním korzetu. "Je to zvláštní pocit, když jsem najednou tak vysoká," směje se už zase Jessica, která doufá, že se již brzy bude schopná vrátit ke svému největšímu koníčku - plavání.

 

 

Zobrazit celou diskusi