Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Beáta (24) rodila v autě: Porod trval minutu!

Autor: jos - 
9. července 2009
10:36

EXKLUZIVNĚ: Do porodnice chyběl pouhý kilometr jízdy. Ale chlapeček chtěl na svět. Mladá maminka (24) rodila v zaparkovaném autě u chodníku...

Za minutu drama šťastně skončilo narozením Gabriela (2,85 kg, 49 cm). U porodu asistovala i statečná babička, která se pak pochlubila fotkami svého vnoučka i šťastné maminky.

Chlapeček by mohl mít v rodném listě v kolonce místo narození klidně napsáno auto, nebo chodník.

Vše přitom začalo celkem normálně. Mladá maminka Beáta (24) neměla větší bolesti a nechala se odvézt přítelem do porodnice v Karviné.
Doprovázela je také její matka Regina. Pak ale začalo drama…

Při průjezdu kolem Třineckých železáren Beáta křičela, že už to nevydrží a začne rodit. Do porodnice zbýval ještě daleký kilometr cesty. U náhlého porodu tak musela asistovat babička.

„Už jsem viděla hlavičku dítěte. Porod trval jenom minutu. Sundala jsem si halenku, abych ho do ní mohla zabalit,“ popsala nečekanou situaci dojatá babička Regina Tvrdoňová.

Za chvíli dorazila i přivolaná záchranka a dokonce i policisté, ale to už byl malý Gabriel venku! „Mysleli si, že se stala nějaká nehoda, pak pomáhali řídit dopravu,“ pokračuje babička.

„Když byla na místo přivolána lékařka ze záchranné služby, byl už porod v takové fázi, že ženu nešlo ani přeložit do sanitky,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. „Maminka i dítě zvládli porod na výbornou a v pořádku byli převezeni do nemocnice,“ dodal mluvčí.

V porodnici dali chlapečka hned do inkubátoru, protože lehce prochladl. Ale teď už se mu daří skvěle!