Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jako muž měla dluhy, jako žena je nesplácí!

Nicola Janů (47), dříve Lenka Nováková ještě předtím Josef Novák. Na své dluhy dnes Nicol nejlépe zapomene u koní. Ty miluje.
Nicola Janů (47), dříve Lenka Nováková ještě předtím Josef Novák. Na své dluhy dnes Nicol nejlépe zapomene u koní. Ty miluje.  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: Jaroslav Krčál - 
9. července 2009
05:00

Nicola Janů (47) je zadlužená až po uši. Přesněji řečeno, má splácet něco kolem 250 tisíc korun. Zajímavé na celé záležitosti ale je, že Nicola splácí dluhy, které nadělali Josef Novák a později Lenka Nováková. Tak se totiž dříve Nicol jmenovala. Na začátku této spletité anabáze totiž byla muž!

Josef Novák měl ženu a děti. V manželství si nabral drobné půjčky. Jenže před 13 lety Novák poznal, že je víc žena než muž a absolvoval chirurgickou proměnu v Lenku Novákovou. Kvůli dětem zůstal u rodiny, i když se s manželkou rozvedl.

„První rok po operaci byl můj nejšťastnější v životě. Poté to však začalo jít z kopce,“ popisuje dnes Nicola Janů, která se na radu psychiatrů přejmenovala z Lenky Novákové, začátek svého martyria. Přišly problémy s bývalou ženou, deprese, ztráta zaměstnání, plný invalidní důchod, ztráta rodiny a pobyt v léčebnách a nemocnicích. A také sebevražedné pokusy. Kvůli nim jí zakázala s pomocí soudu bývalá manželka vstup do jejich společného bytu.

„Bylo to hrozné, byla jsem skoro stále v nemocnici, nebo psychiatrické léčebně. Tam mě drželi pod medikamenty, a tak jsem nic neřešila. Ani své dluhy,“ říká Nicola Janů. Půjčky tak nesplácela a ty rostly o úroky, soudní i exekutorské výdaje.

Nyní se po letech snaží dát si život dohromady. Ale je to těžké. Dluh 13 000 korun u jedné banky jí na rostl na 143 816 korun. Tyto peníze po ní chce exekutor. Jiná finanční instituce vymáhá dalších 78 920 korun, peníze dluží i za telefony.

„Snažím se splácet. Z invalidního důchodu mi ale nezbývá ani koruna. Přitom dokud jsem měla zaměstnání, vše jsem platila. Nikdo mi nyní nedokáže pomoci. Za každou radu či pomoc bych byla hrozně vděčná,“ řekla Blesku Nicol Janů, která je už na dně.

kebulak ( 9. července 2009 20:58 )

no ja to spis chapu tak ze proto ze ma deprese...

pajdulka ( 9. července 2009 17:22 )

nebyl ste nahodou velký kádrovák??? já jen, že ať se jedná o cokoliv, pletete tam politiku. Jděte s tím už do háje. Takové příspěvky a uživatele by měl administrátor mazat a blokovat.

pajdulka ( 9. července 2009 17:21 )

... má invalidní důchod?? kvůli přeměně na ženskou? ze článku mi to takto vyznělo.. v tom případě se taky nechám přeoperovat, protože tak budu mít aspoň jisté prachy..

anka ( 9. července 2009 17:12 )

kSC by mela by strana zakazana.......a v tomhleto pripade si za to muze dotycna/dotycny.......kdyz si pujcim penize, musim je splacet....

anka ( 9. července 2009 14:32 )

Ale i vy jeden komunisto....))) V kapitalismu to funguje jednosuje....lide vyhlasi osobni bankruptcy...pokud maji hodne dluhu a nemohou to platit.......To jenom u nas to je vsechno jaksi nedoresene.....a kdyz nekdo dluzi nekde 1000 korun tak uz mu davaji do exekuce i barak...

Zobrazit celou diskusi