Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zázrak v Kanadě: Měla zemřít, vybojovala si život

Dvouměsíční Kaylee měla zemřít, ale vybojovala si život...
Dvouměsíční Kaylee měla zemřít, ale vybojovala si život...  (Autor: ČTK)
Autor: INT, shp, oj - 
10. dubna 2009
05:00

Rodiče dvouměsíční holčičky Kaylee Wallace se na své miminko těšili jako na nic jiného. Když přišla na svět, lékaři jim sdělili zdrcující zprávu. Je vážně nemocná a brzy zemře.

Rodiče se rozhodli její srdce věnovat k dárcovství, které mělo zachránit jinou holčičku. Když měla být Kaylee kvůli operaci odpojena od přístrojů, začala sama dýchat...

Joubertův syndrom, kterým Kaylee od narození trpěla, je vzácná genetická porucha, jež ovlivňuje část mozku, která řídí motoriku těla. Kaylee musela dýchat za pomoci přístrojů. Její rodiče věděli, že konec přijde brzy, a tak se statečně rozhodli její orgány darovat jiným smrtelně nemocným dětem.

Její srdce mělo být transplantováno jednoměsíční Lily O’Connor. Bez transplantace jí hrozilo, že bude žít jen několik týdnů. Když lékaři malou Kaylee odpojili od dýchacích přístrojů, stalo se něco, nad čím i zkušení odborníci kroutí hlavou. Kaylee začala sama dýchat. „Domnívali jsme se, že Kaylee nebude schopna sama dýchat. Překvapila nás,“ řekl Jim Wright z torontské nemocnice.

Rodiče obou děvčátek jsou nyní v patové situaci. I když Kaylee zatím sama dýchá, tak vůbec není jisté, že přežije. Lily bez nového srdíčka zemře. Obě rodiny jsou na pokraji psychických sil a nikdo neví, co bude dál...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi