Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šedesát let šťastného života s jednou tchýní

Autor: Jiří Čada - 
28. března 2009
15:50

Tak to tu ještě nebylo! Své ano, které si před šedesáti lety společně řekli manželé Novákovi ze Stříteže na Jihlavsku, stvrdili v sobotu znovu na diamantové svatbě na hradě v Polné. Nevěstu paní Annu (80) však tentokrát k „oltáři“ dovedla její téměř stoletá maminka Kristýna Wastlová (99).

„Nevěříte, začátkem července mě bude rovná stovka,“ smála se vitální paní Kristýna. S dojetím příznala, že nikdy netušila, že se dožije diamantové svatby své dcery. To ženich Jaromír (79) se nachal do staronového „chomoutu“ dovést už svojí pravnučkou.

„Je to doba, těch šedesát společných let, ale dalo se to vydržet,“ zavzpomínal s úsměvem pan Jaromír. Na tchýni si zatím moc nestěžoval. „Dalo se to s ní taky vytržet. Já počítám, že stejně ona tu bude do sto dvaceti,“ rýpnul si vesele slovně do maminky své nevěsty, se kterou společně žijí. Ta totiž byla první kdo se skleničkou vína v ruce staromanželům hned po slavnostním obřadě blahopřál. „Já si nemám na co stěžovat,“ svěřila se později nevěsta paní Anna, která celý život pracovala jako prodavačka.

Ženich Jaromír byl brusičem skla. Nějaký čas také pracoval jako voják z povolání, ale k svému původnímu řemeslu se nakonec stejně vrátil. Oba vychovali dva syny a dceru. „Tomu nejstaršímu, Jaromírovi, je už taky šedesát,“ posteskla si paní Anna. Oba manželé mají pět vnoučat a tři pravnoučata.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi