Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Smrt ji minula o pouhých pár centimetrů

Autor: Ondřej Čermák - 
16. prosince 2008
05:00

Desátý prosinec 2008. To je datum, kdy bude Jana Frolíková (18) z Huntýřova na Děčínsku slavit své druhé narozeniny. Měla totiž obrovské štěstí.

Stačilo málo a tříkilový kámen jí v 80kilometrové rychlosti proletěl čelním sklem auta. Jen díky včasné reakci neskončila příhoda s protijedoucím náklaďákem tragicky.

Jana Frolíková jela se svým autem po silnici z Markvartic do Huntýřova. Byla dva kilometry od domova, když se proti ní objevila avie naložená kamením. "Koutkem oka jsem zahlédla velký kámen, který letěl přímo na mé přední sklo. Dupla jsem na brzdu a pak přišla obrovská rána," vzpomínala na svůj zážitek Jana Frolíková.

Včasné sešlápnutí brzdového pedálu jí možná zachránilo život. Tříkilový kámen se zapasoval do přední masky a udělal v autě pořádnou díru. "Byla jsem z toho v šoku. Vystoupila jsem z auta, avie jen trochu zpomalila, ale řidič ani nezastavil. I s kamenem v autě jsem jela domů a zavolala policii," popsala Jana.

Bezohledný řidič avie zřejmě trestu unikne. Podle policie totiž není jasné, jestli kámen skutečně vyletěl z korby náklaďáku. "Případ byl odložen, byl uzavřen jako nešťastná náhoda," uvedla děčínská policejní mluvčí Aneta Zdobylaková.