Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kubík: Mámo, kde jsi?

Autor: Marie Machková - 
28. listopadu 2008
05:00

Záhada. Lenka Žižková (33) uvařila oběd a zmizela bez jediné stopy. Její synek Jakub (7) se po mamince ptá snad každou minutu.

Odpověď pro něj nemá ani její zoufalý druh Jan Pykal se kterým žila, ani Kubíkův otec, který si teď vzal syna do péče. Bezradná je už dva týdny i policie: odešla žena sama, nebo se stala obětí zločinu?

"Přišel jsem o to nejcennější. O ženu, kterou jsem miloval, i o Kubíka, jejího syna z prvního manželství. Byť má vlastního otce, bral jsem ho jako svého syna, kterého jsem si vždy přál. Učil jsem ho plavat, jezdit na kole," rozplakal se Pykal.

Kubík si k Vánocům přeje jediné – maminku. "Je mu smutno a stále se po mamince ptá. Nic jiného si nepřejeme, než aby se našla," řekl Blesku bývalý manžel Lenky a otec Kubíka Martin Žižka.

Kubova maminka zmizela v sobotu 15. listopadu. "Podzim vždy Lence přinášel depresivní stavy z nepříliš šťastné minulosti. Ale vždy jsme je společně zvládli. Teď byl její psychický stav horší než obvykle. Nikdy jsme se ani nepohádali. Vztah byl harmonický. Uvařila oběd a najednou nikde v domě nebyla," vzpomínal přítel.

Zpočátku si prý myslel, že šla na procházku se psem nebo k rodičům. Z věšáku zmizela jen černá zimní bunda, kozačky a klíče. Její mobil zůstal doma. "Jenže všichni známí i rodiče mi řekli, že ji neviděli. Vůbec jsem nevěděl, co mám říct Kubíkovi," utíral si slzy zdrcený druh.

Fotografie přítelkyně rozvezl po celém regionu. O pomoc požádal policii. "Po Lence Žižkové jsme vyhlásili pátrání. Prosíme veřejnost o pomoc. Dnes jsme povolali vrtulník s termovizí," informoval mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec. "Prosím, pomozte mi Lenku najít," obrací se na veřejnost zdrcený přítel. "Najděte mi mámu," přidává se Jakub.