Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Natočil pád polského letadla: Zaplatil za to životem?

První záběry z nehody
První záběry z nehody  (Autor: youtube.com)
Autor: cas.sk, val - 
24. dubna 2010
04:59

Byly to první záběry z místra tragické havárie polského vládního letounu u ruského Smolensku. Jejich autor teď mrtvý. Byl zavražděn, spekulují média.

Obyvatel ruského Smolensku, který ještě před příchodem záchranářů natočil havarované polské letadlo, v němž zahynul i polský prezident Lech Kaczyňski, je podle amerického portálu The Testament News mrtev.

Podle blogu jistý Andrej Menderej zemřel v nemocnici v Kyjevě na Ukrajině na následky bodných poranění. Údajně ho neznámý útočník pobodal nožem na ulici. Když raněného Mendereje převezli záchranáři do nemocnice, tak ho vrah prý opět našel. Neznámý pachatel ho odpojil od přístojů a ještě několikrát bodl nožem.

Na tomto blogu se lze dále dočíst také to, že na internetu byly původně dvě videonahrávky, ale jedna z nich byla velmi rychle odstraněna. Zdroj se opírá o to, že nikdo dodnes nedokázal vysvětlit, co se stalo s těly pilotů. Kokpit letadla totiž prý zůstal poměrně zachovalý.

Nekonečné spekulace, proč Tupolev TU-154 spadl: Sestřelení, či dokonce umělá mlha?

Ve svých spekulacích zdroj zachází až tak daleko, že cituje jistého svědka, podle kterého údajně vládní speciál sestřelily speciální gruzínské jednotky a poté zavraždily i piloty, aby za viníka nehody mohlo být označeno Rusko.

Ruští blogeři, kteří se spekulaci o údajné vraždě autora známého videa věnovali, tvrdí, že jde o podvrh. Podle nich video natočil zaměstnanec nedalekého autoservisu, který se ocitl na místě tragédie dříve, než záchranáři.

Tyto spekulace vznilkly na základě videa, na kterém je vidět člověk vylézající z trosek letadla. Jsou slyšet záhadné výkřiky a v neposlední řadě i výstřely. Tímto videm se zabýval i oficiální vyšetřovací tým. Ale vysvětlení podivných okolností z místa nehody se veřejnost zatím nedočkala.

544538:gallery:true:true

radar1966 ( 26. dubna 2010 21:27 )

Jo seš kokot Slovák a ještě blbeček

mrdinek ( 26. dubna 2010 01:09 )

pani nora20,,,ta mlhava postava u vraku byl Rus.,,Vy jste ho slysela mluvit rusky?Peclive jsem si precetl vase komentare,pokud jste zena,tak klobouk dolu.Mozna ze mi neco uniklo ale nikde se nepise o mozne verzi ze letadlo mohlo normalne pristat a k tragedii mohlo dojit jinak.

gevi ( 25. dubna 2010 18:12 )

Copak nevidíte, že je to provokatér? Takových už tu bylo několik, ale tento se od nich liší nízkou inteligencí, takže to je hned poznat.

Shelby16 ( 25. dubna 2010 11:51 )

Korekce doplnění slova: ....nevěřím tomu, že by to mohl někdo z toho letadla přežít

Shelby16 ( 25. dubna 2010 11:48 )

Přepněte si ještě na vyšší rozlišení 480p http://www.youtube.com/watch?v=KGeHD0SQrYE Zamach w Smoleńsku, Katastrofa samolotu - Analiza filmu - stabilizacja obrazu, napisy. Těch osob šmejdících kolem letadla je opravdu více. Byli tam dřív, než ten kameraman. Já opravdu nevěřím tomu, že by to mohl být někdo z toho letadla, trup byl rozmetaný na kousíčky, všude ostré úlomky plechu, část pasažérů byla zarytá v zemi, náraz o zem proběhl ve velmi vysoké rychlosti. Kdy někdo zázrakem přežil, byl by těžce zraněn a určitě by řval bolestí a nemohl se hýbat, natož se v klidu procházet kolem letadla. Ty 4 jakoby výstřely, mohly být náhodné detonace od nábojnic v ohništi. V krajním případě mohl mít někdo z těch prvních svědků zbraň a střílet po někom, kolem toho letadla, kdo se pokoušel rabovat v troskách. To že kolem byli rozesety osobní věci mrtvých pasažérů je zdokumentované (hodinky, pěněženky, platební karty, osobní šperky...) Vůbec bych se nedivila, že jeden z těch prvních Rusů co tam přiběhl koukal něco rychle ukrást a někdo opodál co měl zrovna zbraň na výstrahu po něm začal střílet, aby toho nechal. To je moje verze.

Zobrazit celou diskusi