Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Záhadné video: Střílelo se u havarovaného letounu?

Video se připravuje ...
Autor: jos, pet, pes - 
16. dubna 2010
15:48

VIDEO: Trosky rozházené všude kolem, většina z nich v plamenech, mlha, hrůzné ticho, které náhle přerušují výstřely... Švýcarský Blick zveřejnil amaterské video, které bylo natočeno bezprostředně po tragického nehodě Tupolevu. Na záznamu je slyšet střelba. Kdo a proč na místě střílel?

Jen pár minut po zřícení letounu se vydal muž, který video natočil, na místo nehody. Prodírá se lesem a v roztřesených rukou drží kameru. Na záběru jsou patrné trosky prezidentského speciálu. A i přesto, že video není kvalitní, je slyšet poblíž tragédie střelba. „Zmizte odsud,“ volá na něj rusky nějaký chlapík. Krátce poté se ozývají výstřely. „Dotyčnou nahrávku nemůžeme zlehčovat,“ oznámil mluvčí polských vyšetřovatelů Jerzy Artymiak. „Autenticitu videa i zmiňovanou střelbu teď musí prověřit experti,“ dodal.

Podvozek havarovaného letadla. Podle informací vyšetřovatelů letoun zřejmě na zem dopadl právě podvozkem vzhůru Podvozek havarovaného letadla. Podle informací vyšetřovatelů letoun zřejmě na zem dopadl právě podvozkem vzhůru | EPA, Reuters

Výstřely?

Podle muže, který video natočil, byly při dopadu slyšet výstřely. Na internetu se dokonce obejevily úvahy, že pokud někdo nehodu přežil, byl na místě okamžitě zastřelen! Pravda ale asi bude daleko prozaičtější. Rány, které obyvatel Smolenska slyšel, pochází podle odborníků od výbuchu nábojů a munice, kterou s sebou někteří cestující vezli.

V čele je Putin

Data z černých skříněk se zatím průběžně vyhodnocují. Polský vojenský prokurátor Krzysztof Parulski zveřejnil první výsledky. Podle nich byla rychlost letadla během pokusu o přistání asi 180 metrů za sekundu. Vše zatím nasvědčuje tomu, že tragickou chybu udělal pilot Arkadiusz Protasiuk. To si zatím myslí i vyšetřovací komise, v jejímž čele sedí ruský premiér Vladimir Putin.

Trosky nakládá a odváží těžká technika Trosky nakládá a odváží těžká technika | EPA, Reuters

Identifikace těl stále probíhá

Z 97 lidí na palubě se zatím podařilo identifikovat 64 obětí. Ruská ministryně zdravotnictví Taťjana Golikovová navíc připustila, že rozpoznání mrtvých probíhá velmi špatně, a nevyloučila, že analýza DNA může trvat až do poloviny příštího týdne. Polsko zároveň prodloužilo státní smutek až do neděle. Původně měl skončit v pátek.

(Zdroj: Fakt.pl)

mrum ( 24. dubna 2010 17:57 )

Však "uklidila" toho, kdo to natočil doopravdy

reks ( 17. dubna 2010 15:34 )

To nikdy

kiril ( 17. dubna 2010 13:19 )

nechci tuhle situaci zlehčovat, ale tohle mne opravdu pobavilo ...... doufám, že se toho Plesk chytne

whoossain ( 17. dubna 2010 11:39 )

Polské letadlo sestřelila iránská jaderná ponorka, která se právě vracela z někilikadenní mise na oběžné dráze...

judr ( 17. dubna 2010 08:40 )

Na uvedenem záznamu jsem neslyšel žádnou střelbu i když záznam video jsem si prohral nekolik krátani na analyzeru není slyšet střelba jednak toto video již běželo na interneta od jiného poskytovatele a bylo natočeno od naproti z hotela,tak nevím kdo chce přidat ješte vraždy střelbou ruský vojáci zbrane nepoužili,že by nekto s pasažéru použil svou soukromou zbraň a popravil nekoho no to by při indentifikaci tel doktoři přišli na to nezavádejme do toho ješte dtřelbu oánove novináři již tak toho máte na hlavách dost of teorie úmyslu až po náznak atentatu

Zobrazit celou diskusi