Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlastimil Tlustý: Neodstupuji! Vydržím!

Autor: red - 
8. září 2008
11:15

Na Blesk.cz odpovídal na dotazy čtenářů poslanec ODS Vlastimil Tlustý. Co si myslí o kauze vydírání Zubové a poslanci Moravovi? A co říká o premiérovi Topolánkovi?

Pane Tlustý, fandím Vám , to zvěrstvo které se děje, je nám jasné. Nedejte se. Jenom se divím národu, že ještě mlčí.Jsme opravdu poddaní? (svobodová) 
Děkuji vám všem za vyjádřenou podporu a položené otázky. Po hodině a čtvrt se s Vámi musím rozloučit. I tato diskuze ukázala obě strany této kauzy a těší mne, že jak vyplývá z vašich reakcí, přínosy zřetelně převyšují negativa. Nashledanou.
Pane Tlustý,každý může občas selhat, ale nemyslíte si, že bychom si zaloužili mravnější čelní představitelé státu, kteří by si opravdu zasložili viset na zdi ve třídách naších škol a úřadů. Jinak děkuji za očistnou roli, kterou jste nedávno sehrál pro TV NOVA. Je to očista jak pro ODS, tak pro občany. :-) (Mojendaos) 
Ukazuje se, že přijetí role volavky bylo nákladné, ale nelituji toho, protože bylu úspěšné.
Váženy pane poslanče, vzhledem k tomu, že působíte v politice již notnou chvíli, neříkejte, že nemáte schovanou nějakou dřívější nahrávku pana premiéra, jak vám vyhrožuje nebo vás uplácí. Z pořadu TV NOVA to vyznělo tak, že to pro Vás není tak ojedinělá situace, jít si někoho v PS nahrát? Děkuji za odpověď a za účast na reportáži TV Nova, každá taková nám všem naivním zase trochu pootevře oči. (Jan Oulehla, Brno) 
Nemám žádné nahrávky.
Pané Tlustý jak to je s těma vašema šlapka..? (Hubený) 
Nemám žádné šlapky.
Pane poslanče ,proč , sám z fotbalistou Barošem handlujete obchody, za podporu ODS z peněz danových poplatníků.Je smutné že, jste byl i zchopen ,vydírat premiéra vlády Vašim ,nabídnutým odposlechem pro novináře.Není toto ,už na zvážení rezignace? ,zdal-li ne tak vysvětlete , veřejnosti za jakou jinou chybu by mněl poslanec složit mandát?  (Fiala) 
Napřed byla Barošova volební podpora, teprve poté žádost o podporu Barošovy školy malých fotbalistů. Tak to opravdu bylo a neskrývám, že jsem chtěl této žádosti vyhovět, minimálně proto, že ruku na podporu Barošovy školy dal panu Barošovi st. sám předseda Topolánek. Premiéra ani nikoho jiného jsem nevydíral, ani jsem nic podobného nepřipravoval. Jak sem již uvedl, byl jsem připraven dovést roli do konce a zdokumentovat toho, kdo by vydíral mne a to bez ohledu na stranickou příslušnost, společenskou funkci apod. Jako důkaz předkládám, že jsem s předsedou Topolánkem od pořízení rozhovoru s redaktorem Kroupou hovořil, žádné nahrávací zařízení jsem při tom u sebe neměl a žádnou nahrávku jsem nepořídil. Ostatně mohu s čistým svědomím odpřísáhnout na cokoliv, že jsem nikdy nikoho tajně nenahrával. A jsem si, že žádná taková nahrávka neexistuje.
Dobrý den pane Tlustý, povedl se Vám a reportérům husarský kousek. Nedivím se, že panu Moravovi a Topolánkovi nebylo do řeči. Jen mne zamrazil komentář pana Topolánka. Prý si teď budou všichni dávat větší pozor. Pan Dalík si ho už dává. Teď k otázkám: 1. Není nedůstojné být členem strany (ODS), ve které se vrcholní "manažeři" řídí heslem účel světí prostředky?... nebo to obdobně funguje i v ostatních stranách? 2. Jste schopen odkrýt další nečestnosti v politice? 3. Co mělo znamenat vyjádření Moravy, že tajná služba poskytuje informace politikům? 4. Jste stále politikem, neboť se jedná o zaměstnání se slušným příjmem a kontakty? 5. Je pravda, že jste někdy vyhledal společnost veselých společnic (prostitek)? Předem děkuji za Vaše odpovědi.  (Stanislav Malivánek) 
1) Lehko mi není. 2) Myslím, že teď by se po nalezených stopách měla vydat média i policie. 3) To je jedna ze stop. 4) Do politky mě přivedly náhody v dobách, kdy poslanec ČNR měl cca 7 000 Kč. 5) A je tu další fáma a ode mě se bude očekávat, že doložím, že ne.
JE ČAS ODSTOUPIT!!!!!!!!! (Marketa Plankova) 
Souhlasím, jen se liším v tom, jak dlouhá je přede mnou řada větších favoritů.
sledovala jsem dnes večer záznam na Nově, jsem s Vámi, předseda ODS je hulvát a nenechte se od něj zastrašit. Zůstaňte dál poslancem, je třeba dál takových, jako jste Vy. Nebát se Topolánků a jemu podobných. Mějte se hezky. (vlasta) 
Děkuji za podporu, zůstávám.
Pane Tlustý já jsem měl pocit, že dnes byl pořad novy sestříhán trochu jinak, než byla základní verze. Trochu mi to zavánělo ovlivněním ze strany Topolánka, který je jediným otcem toho všeho špatného co se u nás děje? (Novotný P.) 
jste již několikátý, kdo to uvádí a tak se připojuji k žadatelům o odvysílání či umístění na internetu kompletních nahrávek.
Nechtěl by jste vést firmu (velkou)? (Tomáš) 
Asi by to bylo smysluplnější.
Chtěl bych se zeptat zda neuvažujete o založení vlastní strany a jaká by byla? A jaké jsou vaše ekonomické teorie?Kde jste se je naučil a z čeho čerpáte(knihy a tak) Děkuji za odpověd. (Milan) 
Neuvažuji o založení vlastní strany. Jsem samouk vyškolený ve staré dobré ODS a Václavem Klausem zvláště. Za základ svého vzdělání považuji zdravý selský rozum.
Pane poslanče, když jste viděl odvysílaný pořad Natvrdo, nemáte dojem, že jste novinářům naletěl. Na mne ten pořad zapůsobil tak, že bylo předem dohodnuto, želidé kolem vedení ODS nabídky kompromitujících materiálů odmítnou a zůstanete v tom vy a nějaký moula který na to naletí. Podle doprovodného komentáře usuzuji, že tento materiál byl vytvořen kvůli Vám. Nejsem Váš volič a sympatizuji s Vámi jen v otázce církevních restitucí.  (František Vařeka) 
Je to jedno z možných vysvětlení, doufám, že to tak není, protože potom by se jednalo o marný boj s mediálními manipulacemi další mediální manipulací. Za sebe mohu říct, že jsem věřil tomu, že redaktoru Kroupovi jde o vě samou a ne o mé pošpinění. Zaznamenejte prosím, že všechna špína obsažená ve včerejším pořadu dominovala v osobním komentáři redaktora, nikoliv ve faktech. A rovněž zaznamenejte, že u poslance Moravy to bylo přesně naopak (možná proto, že tam fakta stačila). Rovněž zaznamenejte, že jsem byl pravděpodobně poslední z dotčených, kdo tuto reportáž viděl (premiér Topolánek ji měl například k dispozici nejméně týden předtím).
Dobrý den, vždycky jste byl můj oblíbený politik ale nevím proč jste se neshodl s panem Topolánkem, před volbami to vypadalo že si ve všem rozumíte pak jste jěště nastoupil do 1. vlády kde se to začalo dobře vyvíjet. Ale pak už jste ve 2. vládě nebyl a od té doby jen neshody proč tomu tak je?A mysláte že by tomu mohlo být někdy jinak? (Honza) 
premiér Topolánek si vybral jinou cestu než tu, po které jsme předtím kráčeli společně.
Pane Tlusty, jste uplne stejny gauner jako kterykoliv jiny politik v teto zemi. Zaslouzili byste vsichni povesit. Pekny den. (Jirka) 
Kdyby se líbil každému, byl bych sám sobě podezřelý. Pokud se vám nelíbím, beru to na vědomí, věšet mne ale kvůli tomu nemusíte.
pane Tlustý, chtěla bych se zeptat zda máte dost síly ustát situaci, která nastala, držím palce, abyste vše vydržel, protože každý normální člověk musí vidět, že tato vláda není upřímná, drtí poctivé lidi a jen hrabe do vlastních kapes, vyjímky jsou, ale těm se těžko vládne mezi špínou... (yorika) 
Můžete se spolehnout, vydržím, nic jiného mi totiž nezbývá.
Pane poslanče, dnes jste uvedl, že premiér Topolánek definitivně ztratil vaši důvěru. Můžeme si to vysvětlit tak, že při příštím hlasování o důvěře pro jeho vládu se vyslovíte proti? Logické a důvodné by to bylo, souhlasíte?  (Michal Škorpil) 
Jasně jsem uvedl, že kdyby se hlasovalo pouze o premiérovi, vyslovil bych mu nedůvěru. pokud se bude hlasovat o celé vládě, budu muset zvážit i druhou stranu mince, to je, co bude dál.
V Otázkách Václava Moravce jste vyjádřil to, co si o celé kauze myslíme také. Vystoupení premiéra na sjezdu Zelených bylo teatrální a dobře ho parodoval ve svém vystoupení člen Zelených pan Šlechta. Nebojíte se o svůj život, když vidíte, jakého překrucování je ODS schopná?  (Jarmila) 
Zděšen jsem, ale bát se nemohu.
Pane poslanče věřte,že jste nikdy nebyl mou ikonou ,ale po tomto skandálu si myslím už by bylo na čase otevřít dveře do vládnoucí strany /ODS/. Blahopřeji Vám,že jste to dokázal. Otázka zní: Je možné, aby vůbec někdy Váš pan předseda /konečně/ pochopil,že jeho chování a vystupování uráží valnou většinu slušných moraváku a hlavně slezanů?  (Milan) 
Odvážím se dodat, že i Čechů a všech národnostních menšin.
Budete ještě průkopníkem začínající,, slušnosti" v ODS, protože se začnou, alespoň doufám, bát lidé kolem D.a T. včetně jich. Otázka zní: Domýšlí vůbec straníci ODS nebezpečnost těchto praktik, kde se podobní lidé mohou snažit vydírat nejvyšší politiky státu,kteří mohou měnit pak na zakázku třeba mluvčí a dosazovat si informátory z okruhu T., nebo nechat monitorovat ,, jejich ,, rekonvalescenční tenis " viz. stránky Blesku? Kdo je pak zastaví? (Vašek) 
ODS je dnes zmrazená strachem. Jsem si jist, že naprostá většina našich členů cítí, že je zle. Bojí se však pohnout a myslí si, že semknutí se do houfu je východisko. Stačí se podívat na podobný vývoj jiných politických stran, aby bylo jasné, že strach a semknuté čekání povedou do záhuby. Čím dříve a čím více lidí pochopí, že jedině postavení se čelem problémům dává naději na obrat tím lépe. Doufám, že v pravicové straně se na kongresu ukáže, že více je těch, co se nebojí.
Pane Tlusty, nemyslite ze to co se deje ted v ods, muze odradit nektere volice na jinou stranu? (Petr Hula) 
To máte pravdu a jsem rád, že hovoříte o tom, co se děje a ne o tom, že je tomu nastaveno zrcadlo .
Ponejprve Vam chci pogratulovat, jste opravdu pašák. Budete zakladat novou politickou stranu? Pokud ano, jsem prvni zajemce o vstup do ni. Mate me nejhlubsi sympatie. (Miloš B. Karlovy Vary) 
Stále se pokouším obrátit ODS na správnou cestu a stále věřím, že se to povede.
Dekuji Vam pane Tlusty, jako poslanec jste me nezklamal, Vazim si Vas moc. (Pavel) 
Děkuji za podporu.
jste rad stredem pozornosti,jak kladny nebo zaporny hrdina,proc jste v opozici vlasni strany? (masa) 
Z mých předchozích odpovědí je patrné, že mi to žádnou radost nedělá, ale věci došly tak daleko, že nic jiného nezbývá. Bál jsem se za komunistů a byl konformní, do dneška si to vyčítám a snažím se to odčinit. Neumím si představit, že bych se bál teď a nečinnost si vyčítal až do smrti.
Nezda se vam cela tato kauza jako politicka zakazka pro od ODS Novu - Jak utopit Vlastimila Tlusteho? A je zvlastni, ze poslankyne Zubova se podivne chovala jiz pri volbe prezidenta. Nebyla vydirana jiz tehdy?  (D. Moucka) 
Bohužel nevím, kdo je iniciátorem celé kauzy. Za sebe mohu říct, že mi nevadí, že mě natočila skrytá kamera. Za tím, co jste viděli, si stojím, i když bych samozřejmě na normální kameru reagoval méně podrážděně a emotivně. Rovněž nechápu, proč z reportáže zmizel rámec mého rozhovoru s redaktorem Kroupou. Tím rámcem byly v té době (zaznamenejte, že nahrávka je cca 6 měsíců stará) probíhající nesmlouvavá a likvidační mediální kampaň vedená proti mne. Jednalo se o kauzy: 1) údajná milenka Nedbálková (později se od všeho distancovala), 2) přepisy mých údajných telefonátů z policejního spisu Krakatice (ten se však policii ztratil), 3) Dnes opět znovu hraný případ subvence na dětskou fotbalovou školu Milana Baroše ve Viganticích (byla podáná žádost a nebylo jí vyhověno). Stejně tak nelituji toho, že jsem přijal roli volavky. Je to pro mne sice velmi nepříjemné, ale mělo to smysl, neboť dnes je jasnější, jak špinavé zákulisí funguje. Ještě mi dovolte dodat, že součástí nápadu redaktora Kroupy na roli volavky bylo zdokumentování kohokoliv, kdo by se po získání fotografií pokusil mne vydírat. Opakuji, že kohokoliv a pokud je dnes vytvořen jiný dojem, tak neodpovídá původní skutečnosti.
Pane poslanče, Vy jste měl být předsedou ODS! Myslím si, že ODS nemá tolik politický talentů a odborníků ! Nynější představitelé ODS to je sbor průměrných. Projev Topolánka u Zelených - za ten by se nemusel stydět ani Hitler.Co ODS udělá, aby ta hrůza v čele strany skončila ? A ODS byla zase demokratickou stranou ? (Brabec) 
ODS se musí co nerychleji vrátit ke svým principům. Včetně demokratického řízení. Jinak ji čekají těžké volební porážky. Právě tím jsou vedeny moje aktivity, počínaje obhajobou původního programu ODS, založením platformy a konče neradostnou rolí volavky.
Kde jsi trávil dovolenou synu ? Přeji hezký zbytek léta (Otec Fura) 
Fuerte Ventura, Svatý Tomáš, Slaný, Harley Davidson.
Myslíte si jako většina normálních občanů této země že by mělo ostoupit vedení celé ODS???.Hulvát v čele vlády atd. (Petr Hladík) 
Jsem přesvědčen, že těch, co by měli rezignovat na své funkce, je mnohem více než jen poslanec Morava. Dovolím si uvést fakta: 1) O postupu poslance Moravy byl prokazatelně informován předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř a pravá ruka premiéra Marek Dalík. 2) Ti nepochybně informovali i předsedu strany. 3) Předseda strany to potvrdil svým jinak nepochopitelným přidáním se na stranu poslance Moravy. 4) Marek Dalík má k dispozici jakýsi archiv kompromitujících materiálů.
Dobrý den pane poslanče, jste rovný chlap a takových je v politice jako šafránu. I když jsem volič ČSSD, tak Vám držím palce, v této kauze a troufám si říct, že i většina národa ! (David Klobasa) 
Děkuji Vám za podporu.
Dobrý den, pane poslanče, nemám žádnou politickou otázku, spíše jednu pro vás možná příjemnou. Chtěla bych vás pozvat jako čestného hosta na ples ve Slaném. Nemám na vás ale žádný kontakt. Jak a kde je možné vás zastihnout nebo si s vámi domluvit schůzku a osobně vás pozvat? Děkuji za odověd. Dana (Dana) 
Vlastimil Tlustý, Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, Sněmovní ulice 4.
Pane Tlustý Vaše koncepce ekonomické reformy byla výborná. Díky rozložení sil politických sil byla neprůchodná. Nemyslíte že místo Vašich razantních vystoupeních bylo potřeba jednáním dosáhnout postupně nějakého kompromisu? Nechci Vás napadat , ale podle mě jste dobrý ekonom ale špatný politik.  (Otto Zdráhala) 
Právě teď začíná být zcela jasné, jak zásadní chybou vedení ODS bylo opuštění našeho projektu zásadních ekonomických reforem. Ty by totiž tlumily negativní vlivy působící v současné době na naši ekonomiku. Rozhodnutí z počátku roku 2007 - ve kterém se vedení ODS rozhodlo pro zdánlivě snazší kosmetické úpravy bylo zásadně chybné, a moje tehdejší snaha byla bohužel marná.
Dobrý den pane Tlustý. O ODS a představitelích této strany, jsem ztratil iluze už dávno. Kdysi dávno jsem tuto stranu volil a tehdejší předseda Klaus mě utvrdil v tom, že je to strana lhařů a pokrytců, včetně jeho samotného. Bohužel, momentálně není jedinná parlamentní strana, která by se dala volit. Doufám, že lide konečně dostanou rozum a všechny parlamentní strany se budou muset živit prací.Ke kauze která se momentálně protřepává jen tolik, že neni u této strany první ani poslední. Je to strana mafiánu. (nemčok) 
v dobách Václava Klause byla ODS seriózní a důvěryhodná pravicová strana. Nebyla bez chyb, ale dokázala vést diskusi uvnitř i s občany a dokázala se ke svým chybám - jako byl například problematický sponzoring - postavit čelem.
Nemám dotaz, jhen povzbuzení-Děláte to dobře-na hrubý poytel hrubá záplata, vždyť jeden z největších sprostáků a buranů je zrovna předseda vlády,a to hřímal jhako divý, škoda, že se nikdo nezvedl a nepřipoměl mu to,postižená ghusa se rozkdákala !!! (Vaše jméno) 
Děkuji!
Je možné, aby stranu řídili prostřednictvím předsedy-loutky, kdejací poskoci z Úřadu vlády?Jinak- já jsem Vás zvolil a chci, abyste zůstal a naopak zlu,které začalo až za Topolánka účinně bránil! (Karel) 
Jsem rád, že chápete, že ve skutečnosti jde o další osud ODS o to zda znovu bude stranou bránící základní konzervativní a liberální principy, a nebo bude až do hořkých konců pokračovat v zoufalé snaze vládnout za každou cenu a všemi prostředky.
Dobrý den pane Tlustý, připadáte si tlustý? Děkuji za odpověď Pan Dietka! (Mr. Dieta) 
Moje lékařka už dlouho říká, že se o mne pokouší obezita. Nicméně dodávám, že tlustí jsou hodní.
Dobrý den, naprosto ve všem s Vámi souhlasím, je podle Vás současná ODS prorostlá chobotnice řízená panem Tluchořem,Dalíkem,Langerem a Topolánkem? máte mou podporu jsem voličem ODS a nechci tyhle pány ve vedení strany!!!!!! (Klapíno) 
Dobrý den, věřte mi, že je pro mne naprostý šok, že praktiky, které právě vycházejí najevo se týkají vysoce postavených členů ODS. A ještě více zdrcující je, že se jich zastává předsed ODS.

Video se připravuje ...
Další videa