Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Novináři našli Obamova chudého bratra!

Barack Obama
Barack Obama  (Autor: AFP)
Autor: INT, jos - 
23. srpna 2008
19:59

George Obama (26), nevlastní bratr amerického prezidentského kandidáta, žije v chudobě v chudinské čtvrti Huruma na předměstí keňského města Nairobi.

Italské vydání magazínu Vanity Fair přineslo zprávu, že jeho reportéři objevili bratra Baracka Obamy - George Husseina Onyanga Obamu.

Nevlastní bratr prezidentského kandidáta Hussein Obama (26) žije v chudinské čtvrti a setkání s italskými reportéry bylo pro něj první šancí, jak sdělit světu něco o svém životě. Bylo to ale smutné povídání. "Nikdo neví, kdo jsem, žiju za méně než dolar za měsíc," povzdechl si Obama.

Podle magazínu Vanity Fair obyvá Obama chyši o velikosti 2 x 3 metry. Její stěny zdobí plakáty fotbalových klubů AC Milan a Inter Milan a také kalendář s nejkrásnějšími plážemi světa.

Oba bratři mají stejného otce, ale jinou matku. Podle italských reportérů je zřejmé, že se "keňský" Obama za svou situaci stydí, prý je rád, že skoro nikdo o jeho příbuznosti s prezidentským kandidátem neví. Teď se ale Hussein prý rozhodl, že kvalitu svého života změní - vyučil se mechanikem a chce začít něco se svou bídou dělat.

Bratři se setkali údajně jen dvakrát. Poprvé, když bylo mladšímu z bratrů pouhých 5 let. Druhá návštěva proběhla v rámci Barackovy cesty po Africe v roce 2006. Prezidentský kandidát později řekl, že měl pocit, jako kdyby hovořil s nějakým úplně cizím člověkem...

 

(Vyhraje Obama volby? Čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa