Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obamovy děti se těší na zdi Bílého domu

Barrack Obama
Barrack Obama  (Autor: AFP)
Autor: ČTK - 
9. července 2008
11:08

Děti amerických prezidentů to nemají lehké. Poznají sice celý svět, kamarádi s krály i popidoly, ale dětství prožijí pod dohledem přísných bodyguardů. Co předvedou v Bílem domě děti Obamy nebo McCaina?

Dětství v Bílém domě není žádný med. Ale dá se to řešit. Například mladý Tad Lincoln přihnal kozy do obývacího pokoje Bílého domu. Quentin Roosevelt narazil autíčkem do historického obrazu a poničil ho. Johna Kennedyho juniora museli tahat z úkrytu v psacím stole jeho otce. Amy Carterová proslula tím, že si na státní oběd přinesla knížku. A Susan Fordová v teenagerovském věku uspořádala minirevoltu - lstivě oklamala pracovníky tajné služby a utekla, aby si v ulicích Washingtonu užila pár okamžiků svobody.

Co předvedou potomci Obamy nebo McCaina?
Malii Obamové bylo minulý týden deset let a její sestře Sashe je šest. Pokud by jejich otec Barack Obama coby demokratický kandidát zvítězil v prezidentských volbách, staly by se nejmladšími dětmi v Bílém domě od doby, kdy do něj v devíti letech vstoupila Amy Carterová.

Musely by čelit výzvám, s nimiž se setká jen málo dětí. Jejich prohřešky proti módě, první rovnátka, dokonce i jejich první přítel byl mohly být zdokumentován navždy. Debatovat se bude o škole, jakou pro ně vybrali rodiče - veřejnou, nebo soukromou?

Mohlo by se jim také stát to, co Chelsee Clintonové, když jí bylo 13 - stala se kvůli svému adolescentnímu vzhledu terčem nelichotivých poznámek moderátora Mikea Myerse v oblíbené televizní talk show Saturday Night Live.

Ale ať to budou Obamova děvčátka nebo už starší ratolesti republikánského prezidentského kandidáta Johna McCaina - šestnáctiletá Bridget je nejmladší z jeho sedmi dětí - příští prezidentští potomci budou mít jedinečnou možnost sledovat rodící se historii a poznají svět tak, jak o tom mohou ostatní děti jen snít.

Video se připravuje ...
Další videa