Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Premiér o dovolené na Sardinii: Zaplatil jsem

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Lenka Bartáková - 
10. června 2008
05:00

Premiér Mirek Topolánek po týdnu urgování včera konečně oznámil: "Splatil jsem dluh." Za letadlo na Sardinii prý ministru dopravy Aleši Řebíčkovi dal 100 tisíc korun.

Stejnou částku mu prý uhradí i jeho partnerka Lucie Talmanová. Jenže! Dá se tomu věřit? Účet o zaplacení včera premiér neukázal.

"Budete mi muset věřit, anebo mi zase musíte prošťourat účet," doporučil premiér na včerejší tiskové konferenci. Ministr Řebíček za letadlo zaplatil 1,1 milionu korun.

Od koho dalšího bude chtít ještě peníze? To nechce říct. Na palubě každopádně byli vedle Topolánka i jeho bodyguardi. "Premiér je chráněnou osobou a i po dobu řádné dovolené má nárok na ochranku," uvedla Petra Srnková z policejního prezidia. Jinými slovy, cestu premiérových 'goril ' zaplatí daňoví poplatníci.

Mirek Topolánek neopomněl včera okomentovat ani svůj výlet na fotbalové EURO, kam v sobotu vyrazil se synem Tomášem. Letenka ho prý vyšla na 12 600 Kč. Cenu vstupenky neprozradil.

A proč na fotbal spěchal? Podle očitých svědků se po dálnici z Brna do Prahy řítily jeho vozy s blikajícími majáčky rychlostí až 200 km/h... "To není otázka na mne, já jsem ten vůz neřídil," bránil se pouze a dodal: "Tentokrát jsme měli maják zapnutý, nemám se tedy za co omlouvat."

Video se připravuje ...
Další videa