Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tlustý x Topolánek - 1:0

Poslanec Tlustý slaví dílčí úspěch...
Poslanec Tlustý slaví dílčí úspěch...  (Autor: ČTK)
Autor: ček - 
4. června 2008
05:00

Vládní návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi se opět odkládá. Poslanec ODS Vlastimil Tlustý včera totiž za podpory dvou stranických kolegů a levicové opozice prosadil vyřazení normy z programu nynější sněmovní schůze.

Postup vnitrostranických 'rebelů' kolem Tlustého tak už vyvolává napětí nejen v ODS, ale i v celé vládní koalici. Co na to premiér Mirek Topolánek? Dál trvá na tom, že Tlustý už není poslancem ODS. Více čtěte zde.

*Pane poslanče, jak vnímáte tato premiérova slova?
"Považuji je za nepřiměřené a nedomyšlené. Nehodí se to pro předsedu pravicové, konzervativní strany."

*Prý s vámi jedná dokonce europoslankyně Jana Bobošíková o případné účasti ve straně Politika 21?
"Nedá se říci, že jedná. Ale telefonovala mi. A já jsem jí řekl, že když odnikud neodcházím, nemá smysl jednat o tom, kam bych mohl jít."

*Vy se tedy i nadále cítíte být členem ODS?
"Já především nemám žádný důvod o svém členství v ODS pochybovat. To, jestli mne někdo rád má nebo nemá, to je druhá věc."

*Kritické názory máte dlouhodobě. Proč se to nyní vyostřilo?
"Víte, já jsem se od loňského jara věnoval variantám výpočtů daní a reakcím na útoky, které proti mně směřovaly, jsem se vyhýbal. Jenomže to, co se začalo dít kolem církevních restitucí, ukázalo, že takhle to dál nejde. Oni nechtějí jednat - chtějí vše jen válcovat, nařizovat, vyhrožovat. V takové atmosféře nic jiného nezbývá."

Video se připravuje ...
Další videa