Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zaorálek: Paroubek radar ze začátku nepochopil!

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: pol - 
26. května 2008
11:16

Přímo "v jámě lvové" se včera v Otázkách Václava Moravce debatovalo o americkém radaru. S politiky si to totiž v přímém přenosu přišli do obce Borovno v Brdech vyříkat zdejší odpůrci.

"Fuj, hanba!" přivítaly tři stovky lidí v místním kulturním domě například vicepremiéra Alexandra Vondru. Naopak za ČSSD diskutující Lubomír Zaorálek jim pochopitelně padl do noty. I když právě stínový ministr zahraničí neposloužil šéfovi strany Jiřímu Paroubkovi.

Chtěl ho omluvit, proč vlastně on začal jednání s Američany. "Paroubek mi řekl, že nejdřív myslel, že to bude nějaká koule s obsluhou tak dvou lidí, jaké už tady jsou. Samozřejmě, chudák premiér nepobral do hlavy všechno," vzbudil veselí Zaorálek.

Právě jemu v debatě adresoval Vondra povzdech: "Luboši, ty jsi takový doktor Cvach české politiky. Pořád někoho cituješ, často zkresleně, naštěstí tě k operaci ještě nikdo nepustil!"

Podle Vondry mají být smlouvy o radaru podepsány do poloviny července, v srpnu pak má začít několikaměsíční proces ratifikace.

Video se připravuje ...
Další videa