Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

 „Vy jste se znova narodil!“ Zakladatel Milionu chvilek Minář popsal děsivou nehodu

Autor: ula, inf - 
10. června 2023
13:26

Mikuláš Minář popsal na svém twitteru děsivou autonehodu, ze které se svou kolegyní vyvázl s pár pohmožděnimi a šrámy. Při pohledu na auto, které si Minář dle svých slov pořídil v bazaru v roce 2019 před největšími demonstracemi Milion chvilek, se i policistům tajil dech.

Minář se vracel ve středu k večeru z půldenního školení s kolegyní. Na dálnici u Příbrami jeli maximálně osmdesátkou, když se proti nim objevilo šedivé auto, jedoucí stejnou rychlostí.

„Vše vypadalo úplně obyčejně, ale náhle jsem uviděl, že něco není v pořádku. Všechno se odehrálo neskutečně rychle. Asi 100 metrů od nás auto nejprve zlehka najelo do pravých svodidel, od nichž se odrazilo a začalo se smykem stáčet doleva do protisměru, přímo do našeho pruhu. Dupnul jsem na brzdu a modlil se, ať nás mine. Nic víc jsem nemohl dělat. Vmžiku jsem viděl, že auto letí bokem přímo na nás,“  popisuje skutečně milion dramatických chvilek Minář.

Přišel náraz, otevřely se airbagy, byl cítit dým a slyšet sypání skla. „Je hrozně těžké popsat, co v tu chvíli cítíte a co vše se vám v tom okamžiku mihne hlavou. Kolegyně zakřičela a okamžitě vyběhla z auta. Mně chvilku nešlo dostat se ven. Konečně,“  pokračuje Minář.

 „Vy jste se znova narodil!“

Podle MInáře byli na dálnici sami, on se vydal na pomoc řidiči havarovaného auta, kolegyně zatím volala záchranku.  Řidič šedeho vozidla byl v bezvědomí, Minářovi se ho nepodařilo samotnému vytáhnout. Až později se objevila další auta, která ochotně zastavila a ostatní lidé přišli na pomoc.

Řidič se pak začal probouzet. „Za chvilku je u něj asi pět lidí a poskytují první pomoc, sanitka je na cestě a já si znova uvědomuju, co se stalo, objímám kolegyni, která je v šoku. Nechápeme, že jsme naživu,“ píše dále Minář.

Policista se pak zeptal, zda svého Mini Coopera, kterému Minář přezdíval Tygris, řídil on.

 „Vy jste se znova narodil!“ konstatoval policista.

Minář: Jezděte pomalu

Minář a jeho kolegyně neutrpěli žádná vážná zranění. Byli jen pohmoždění od pásů, bolela je žebra, ruce a hrudník a jeden z nich měl rozdrcený zub.

„Kdybychom jeli o vteřinu dříve a o něco rychleji, mohlo to být daleko horší. Ta náhodnost je na tom neskutečně zvláštní. Nevíme, co se pánovi stalo, že přejel do druhého pruhu. Jestli usnul nebo ztratil vědomí už před nárazem,“ uvažuje Minář s tím, že se ze šoku potřeboval vypsat.

„Jezděte pomalu, i když vše vypadá bezpečně, protože bezpečí od ohrožení života někdy dělí jen tři vteřiny,“ vzkázal ostatním.

Video  Mikuláš Minář na demonstraci proti vládě Andreje Babiše na Staroměstském náměstí  - abl
Video se připravuje ...

jasnavolba ( 11. června 2023 11:56 )

stejně neunikneš slize křiváku placený kmotry k vyvoláváni nepokoju proti Babi­šovi,­Zema­novi­.Proč ted nešpi­níš,ne­protes­tuje­te k nejhorší vládě zrud,bídy,drahoty inflace Pakystánu nemá vás kdo zaplatit. Brzy příjde opravdový trest dábel má zájem o zrzavé podra­záky,­zapro­dance!

nespokojeny ( 10. června 2023 21:26 )

Přesně, řízená loutka, proto obdivuji ty, kdo mu věří.

hejhej ( 10. června 2023 16:44 )

stařec: Ten rezavý chlapeček byl jenom " něčí" loutka ( nynějšího slepence).

franz ( 10. června 2023 15:59 )

Nevyšlo to. Bohužel.

Tara-Tara ( 10. června 2023 15:02 )

Prozřetelnost ví, co činí...to už řekl i ten Richelieu a měl recht

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa