Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Držení se za ruce i »(ne)utajený« dotek: Expertka popsala řeč těla prezidentského páru

  • Autor: lc - 
    13. 3. 2023
    05:00

    Na Pražský hrad přišli ruku v ruce, stejně spolu vstoupili i do Chrámu sv. Víta. A když se zrovna nedrželi, Petr Pavel svou choť alespoň jemně vzal za loket a ona mu v důležité »balkonové chvíli« položila dlaň na bedra. V inaugurační den oba zkrátka i po téměř dvaceti letech manželství působili stále zamilovaně a vyjadřovali si podporu bez výhrad. Co na řeč těla Petra a Evy Pavlových říká odbornice na neverbální komunikaci Eliška Landovská? Podívejte se na její komentáře k jednotlivým snímkům.

  • 1.Rozhodná chůze

    Prezidentský pár se při příchodu na Pražský hrad drží za ruce a kráčí rozhodnou chůzí. Je vidět vzájemná podpora. Prezidentův tmavomodrý oblek působí solidně a důvěryhodně. Červený kabát jeho ženy výborně doplňuje modrou barvu jejich šatů. Červená je barvou odvahy a úspěchu, je nepřehlédnutelná. Je to barva sebevědomých a odvážných lidí, těch, kteří dokážou nadšeně sledovat své vytyčené cíle. Prezident se dívá zpříma, což je znakem sebejistého člověka, který přesně ví, co chce, a jak toho dosáhnout.

    Inaugurace Petra Pavla (9. 3. 2023) Foto:  Blesk: David Malík

  • 2.Lehké obavy

    Prezidentský pár při vstupu do katedrály vypadá soustředěně a opět je vidět vzájemná podpora vyjádřená držením za ruce a souladným krokem. Pohled prezidentovy manželky značí lehké obavy z velkých úkolů, které má před sebou.

    Foto:  Blesk: Jiří Koťátko

  • 3.Postoj odvahy

    Prezidentův celkový postoj při slavnostní přísaze vyjadřuje, že si dobře uvědomuje vážnost a jedinečnost chvíle. Stojí rovně a dívá se zpříma. Takový postoj vyjadřuje jednak odvahu čelit překážkám, a jednak soustředěnost a zaměření na cíl, ať už je jakkoli vzdálený.

    Inaugurace Petra Pavla: Prezident s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem. (9. 3. 2023) Foto:  Reuters

  • 4.Ochráním tě...

    Na této fotce je ruka prezidentovy ženy schovaná v manželově ruce, což vyjadřuje ochranu. Je to neverbální vyjádření ve smyslu: „Nemusíš se ničeho bát, vždycky budu stát při tobě a ochráním tě.“ Pan prezident kráčí sebevědomě a s jistotou, že je na správném místě ve správnou dobu.

    Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla na Pražském hradě (9. 3. 2023) Foto:  ČTK/Krumphanzl Michal

  • 5.Galantní gesto

    Prezidentský pár stojí u mikrofonu a paní prezidentová hovoří. Manžel ji drží v podpaží a dodává jí jistotu, protože mluvit k takovému množství lidí vyžaduje sebevědomí, sebejistotu a také zkušenosti. Fakt, že ona stojí v popředí a on malinko za ní, je gesto velmi galantní a znamená, že si své ženy váží a ochraňuje ji.

    Inaugurace Petra Pavla. Přátelské setkání s hosty na číši vína ve Španělském sále (9. 3. 2023) Foto:  Blesk: Jiří Koťátko

  • 6.Zajímáte mě všichni...

    Pan prezident mezi svými příznivci na hradním nádvoří napřahuje ruku a usmívá se. Špičky jeho bot směřují  rovně dopředu  a do stran. Kam míří špička nohy, tam je zaměřen zájem. Je vidět, že pana prezidenta zajímají všichni kolem a nikoho neupřednostňuje.

    Inaugurace Petra Pavla (9. 3. 2023) Foto:  Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

  • 7.Ruka blízko srdce

    Tohle je velmi zajímavá fotka. Pan prezident má ruku položenou na srdci nebo malinko pod srdcem. Znamená upřímnost úmyslů a oddanost věci. Jeho paní stojí vedle něj a její postoj dává najevo, že svého manžela podpoří, a když bude třeba, také usměrní.

    Inaugurace Petra Pavla (9. 3. 2023) Foto:  Foto Blesk: Jakub Poláček

  • 8.Jasné poselství

    Tato fotka je vyloženě půvabná. Manželčina ruka položená na partnerových  bedrech je jasným poselstvím, že tato dáma rozhodně není žádná domácí putička, která obdivně vzhlíží ke svému manželovi. Zdá se, že se v jejich partnerském vztahu naplňuje stará pravda o tom, že za každým úspěšným mužem stojí silná a cílevědomá žena.

    Inaugurace Petra Pavla (9. 3. 2023) Foto:  Profimedia.cz

  • 9.Připomínka princezny Diany

    Prezident Petr Pavel ve Španělském sále při slavnostním přípitku poděkoval své manželce Evě a příznivcům. „Pan prezident velmi hezky hovoří o své ženě. Je jasné, že jsou velmi dobře sehraný tým. Nová první dáma rozhodně nehodlá stát v pozadí. Svému muži je naprosto rovnocenným partnerem. Ještě malá poznámka na závěr -  její účes a barva vlasů trochu připomíná lady Dianu,“ říká k videu odbornice na řeč těla Eliška Landovská.

    Video    - Česká televize/Blesk
    Video se připravuje ...

MiraJ50 ( 23. března 2023 18:39 )

Už slyším:hale,támhle je Máňa s Kadlem....

MiraJ50 ( 23. března 2023 18:37 )

Trochu moc,srovnávat vojenskou matraci s aristokratickou všeobecně uznávanou ženou po celém světě,paní expertko.je tam rozdíl několika pater jak v životě,tak prostředí v kterém vychována i spolecnosti....

UFO1 ( 19. března 2023 08:54 )

Pěkný pár to je,ale to je málo,za 5 let snad bude lip, už to začíná byt dlouhé 25 let....

UFO1 ( 19. března 2023 08:52 )

Prezidenta žena je nervózní,proto potřebuje pomoc, dotek, neměl ji do toho hnát,meli dát šanci kandidátům bez KSČ minulosti,bylo by to lepší,ti by měli rovnější vztah k Ústavě a Listině ., Nasaknuti a výcvik socialismu nevymaže nikdo,viz.podpis zákona a šup s nim na Ústavní soud,alibismus,nebo služby vládě ? Vse špatně a už od začátku...

Mariana ( 18. března 2023 07:15 )

Škoda že mají tak nepěknou minulost. Je to pěkný pár.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa