Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč chyběl Babiš ve Sněmovně? Schillerová zmínila virózu, expremiér pyžamo a tři vaječňáky

Autor: ČTK - 
19. ledna 2023
19:44

Prezidentský kandidát a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) bojuje s virózou. I vzhledem k náročnému programu v předvolební kampani nakonec odpočíval, a nedorazil tedy na večerní hlasování o nedůvěře vládě, řekla dnes novinářům předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Babiš novinářům před debatou na Blesk.cz řekl, že se domníval, že se bude hlasovat až dnes. Ve středu večer byl doma a neměl řidiče, poznamenal.

Opozici se ani na druhý pokus nepodařilo ve Sněmovně svrhnout vládu premiéra Petra Fialy (ODS). Proti vyslovení nedůvěry vládě hlasovali v noci na dnešek poslanci všech pěti koaličních stran. Návrh podpořili jen poslanci hnutí ANO a SPD. Debata zabrala dva jednací dny a celkově trvala více než 25 hodin. Babiš se jednání neúčastnil a nedorazil ani na hlasování.

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Poslanci hnutí ANO jednání vyvolali v době prezidentských voleb. Zdůvodnili to tím, že koalice před týdnem neumožnila projednání opozičních témat na schůzi Sněmovny. Vládní politici postup ANO spojovali s prezidentskou kandidaturou jeho předsedy Babiše.

Expremiér podle Schillerové chtěl přijet na hlasování. „Byla jsem s ním telefonicky ve spojení, ale bojuje s nějakou virózou, kterou přechází, protože má velmi náročný program. Pochopila jsem to a domluvili jsme se, že raději bude odpočívat, protože ode dneška musí být v plném nasazení,“ řekla bývalá šéfka státní kasy. Podle Schillerové jediní, kdo na schůzi Sněmovny o Babišovi hovořili, byli zástupci koalice.

Předseda hnutí ANO novinářům řekl, že „byl v pyžamu, měl v sobě tři vaječné koňaky a neměl řidiče“. Od Schillerové měl odpolední informace, že hlasování se uskuteční až dnes. Uvedl, že kdyby se vyhlásila pauza, říkalo by se, že se čekalo na Babiše a „zase by to byl skandál“.

Video  Jednání o nedůvěře vládě: Hubert Lang (ANO) pronesl projev v morseovce.  - Poslanecká sněmovna
Video se připravuje ...

LuCo ( 20. ledna 2023 17:58 )

Kdyby tam byl??? Co by z toho dobrého měl? Koukat na ty pětikoaliční zmetky - NIC MOC!!!!

Jaryn19 ( 20. ledna 2023 11:51 )

Schillerová nedostala notičky od šéfa a hned je z toho ostuda. Nejsou schopni se domluvit ani na stejné lži

pernici3 ( 19. ledna 2023 23:49 )

Víme všichni, že Andy lhát umí, určitě líp než plní své proklamace a sliby, zjevně lépe než ovládá češtinu a své děti, ale to , že nehovoří s Dluženou jednotně mě překvapuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa