Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Rozvod Jiřího Paroubka mladšího: Nemám nárok na nic, říká jeho bývalka Tereza. Co na to expremiér?

Autor: simao - 
24. června 2022
09:53

Syn expremiéra Jiří Paroubek mladší si Terezu Smejkalovou bral v září 2017, kdy to v pražských Jinonicích vypadalo idylicky. Na svatbě tehdy nechyběli Paroubkovi rodiče – expremiér Jiří i jeho exmanželka Zuzana. Rozvod však nakonec stihl i Paroubkova syna. A jeho bývalá manželka Tereza Paroubková nyní Blesku zaslala své vyjádření ohledně toho, že po rozvodu neměla nárok kvůli „předmanželské smlouvě“ na nic a vrátila symbolicky i lžičku, kterou si prý omylem odnesla ze společné domácnosti. K synovu rozvodu se následně vyjádřil pro Blesk Zprávy i expremiér.

Zazvonil zvonec a pohádky je definitivní konec. Po necelých pěti letech manželství jsou Jiří Paroubek mladší s Terezou Paroubkovou rozvedení. „Asi bez komentáře,“ napsala Tereza Paroubková (před svatbou Smejkalová) Blesku ke svému neveřejnému statusu na Facebooku, ve kterém píše o rozvodu se synem expremiéra.

„Dnes jsem oficiálně předala lžičku, kterou jsem si jako jedinou věc omylem odnesla ze společné domácnosti po 8 letech vztahu a 5 letech manželství s Jiřím Paroubkem mladším,“ napsala Tereza.

Exmanželka Tereza: Ať se daří, „drahý“ Jiří... Karma je zdarma

„Přesto, že jsem v manželství od píky vybudovala úspěšnou firmu a společně si s manželem vzala mnohamilionovou hypotéku na dům v Řeporyjích, díky ‚předmanželské smlouvě‘ nemám s rozvodem nárok na nic! Paroubkovi se totiž neopouštějí, pokud se tedy nechcete roky rozvádět a nechat u soudu statisíce,“ pokračuje Tereza Paroubková ve svém příspěvku.

„Dům manžel s několikamilionovým ziskem v lednu prodal a z firmy mě přes právníky v dubnu vyhodil... Ale karma je zdarma a za peníze si ještě nikdo nikdy štěstí, lásku ani zdraví nekoupil. Ať se daří, ‚drahý‘ Jiří,“ vzkázala Paroubkova exmanželka Tereza a přidala foto ze svatby i snímek zmíněné lžičky.

Rozvodové zkušenosti za sebou přitom má i sám expremiér Jiří Paroubek – a to hned dvoje. S exmanželkou Zuzanou, matkou Jiřího Paroubka ml., a čerstvější pak i s další exmanželkou Petrou, matkou jeho dcery Margarity.

Exmanželka Jiřího Paroubka ml. Tereza se rozepsala o rozvodu Exmanželka Jiřího Paroubka ml. Tereza se rozepsala o rozvodu | Archiv Tereza Smejkalová

Dcera s expřítelkyní

Paroubek junior na svou svatbu v září 2017 Petru Paroubkovou nezval, naopak jeho rodiče seděli s novomanželi a svědky u jednoho stolu.

„Manželství je vždy o dvou lidech a bohužel se někdy stane, že přestane fungovat. Ostatně jako jiné věci v životě,“ uváděl v době své svatby pro Blesk Paroubek mladší.

Ten má přitom z předchozího vztahu s expartnerkou Kristýnou Kumorovou dceru Viktorii. Ke své dceři, kdy spory o výživné skončily dokonce u soudu, dodával: „Ano, vídám. I když situace není kvůli vzdálenosti čtyř set kilometrů ideální.“ Narážel na bydliště Kumorové v Šenově u Ostravy. Podle iDnes.cz ji Paroubek ml. opustil krátce po porodu.

Expremiér Paroubek: To si musí syn vyřešit sám

Jeho otce expremiéra se Blesk Zprávy pokusily ohledně aktuálního rozvodu jeho syna kontaktovat. Komentovat celou záležitost však příliš nechtěl.

„Já to, abych vám řekl pravdu, nevím. Myslím, že je rozveden, ale nevím to, to je jejich věc, já do toho nijak nezasahuju,“ uvedl Paroubek st. pro Blesk Zprávy. Co se za 5 let manželství jeho syna s Terezou změnilo, že dopadlo neslavně? „Nevím, jestli je to 5 let, každopádně spolu byli osm let předtím, tak se nějak znali. Nevím skutečně, já to nechci komentovat,“ pokračoval někdejší předseda vlády Paroubek.

„Vůbec jsem mu neradil, tohle jsou věci, které si musí vyřešit sám,“ reagoval Paroubek na dotaz, zda nějak s rozvodem svému synovi radil. Při dotazu na zmínku Terezy Paroubkové, že nemá s rozvodem nárok na nic a „Paroubkovi se neopouštějí“, stručně bývalý šéf ČSSD dodal: „Je mi to jedno.“

Video  Takhle se rozváděl Jiří Paroubek: Exmanželka Petra u soudu  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Video  Soud Paroubkových: Rozzlobený Jiří a trestní oznámení na boháče  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Dianthos ( 30. června 2022 17:32 )

Proč by měla být manželská smlouva nevýhodná? Nevýhodná je pro toho, kdo má holý zadek a přivdá se do bohaté rodiny. Ale neuzavřít ji, by bylo nevýhodné pro toho bohatého. V dnešní době by jí měl uzavřít každý, aby uchránil peníze pro případ, že se jednomu z partnerů nedaří.

Dianthos ( 30. června 2022 17:26 )

Nevyhodil jí. Odešla sama. Nečekaně. Nechala jenom dopis...

Dianthos ( 30. června 2022 17:23 )

mmmate - Paroubkové svým exmanželkám neberou nic. Ale také jim nic poté, kdy je opustily, nedávají. Zato v průběhu manželství se Petra měla královsky. Jak sama uvedla, rok předtím, než od něho odešla, byli na mnoha nákladných dovolených. V manželství hýčkána, pak se zavřel kohoutek. Celkem fér, nemyslíte? ;-)

Dianthos ( 30. června 2022 17:20 )

Vondráčková vydírala manžela dětmi. Na těch zbohatla. Tereza s Paroubkem děti neměla. Takže Vondráčkové finta uplatnit nešla.

Dianthos ( 30. června 2022 17:13 )

Paroubkové oba naletěli ambiciózním blondýnkám, které od manželství asi měly jiná očekávání. Nijak své manželky do budoucnosti nezajistili. (Petra si musela své miliony vzít a Tereza neměla brát kde.) Tak si šly obě svou cestou a fňukají do médií. Smutné.
Lžička - škoda aby chyběla v sadě. Evidentně jí Tereza neplatila, jinak by si příbory vzala s sebou do nového bytu. Takže dost trapné to zveřejňovat.
V manželství, do kterého si přivedla svou dceru a s Paroubkem žádné děti neměla, byla jen dva roky. Poté se nečekaně odstěhovala. On se snažil manželství zachránit, ona zřejmě ne. Hovořit o 5 letech manželství je lež, rozvod chvíli trval. Ale manželství to už nebylo.
Takže co si myslela, že si z toho dvouletého manželství odnese?
Dům byl napsaný na Jiřího, zřejmě to byl on, kdo vložil hotovost a ona jenom spoluručila na hypotéku. V jiném případě by dům přece vlastnili napůl.
Firmu nejspíš vybudovala, ale zřejmě opět za jeho peníze. Kdyby jí budovala sama, byla by napsaná na ní a nemohla by být z té firmy odejita. Pokud tam měla nějakou smlouvu, která jí dávala pocit, že firmu bude spoluvlastnit i po rozvodu, muselo jí překvapit, že to tak není.
Ale čekat velkorysost od muže, který na tom není finančně až tak dobře (jak prozradila), muže, který se staral o ní i její dítě a kterého opustila, to je poněkud naivní. A rozmazávat osobní život známých lidí na veřejnosti, je ubohé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa