Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pirát Ferjenčík se vrací do Sněmovny. Dostal flek u stranického kolegy Michálka

Autor: ČTK, sova - 
1. února 2022
17:17

Bývalý poslanec a místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Mikuláš Ferjenčík je ode dneška asistentem předsedy klubu Pirátů Jakuba Michálka. Michálek to dnes řekl ČTK, zároveň o tom informoval na sociálních sítích. Ferjenčík byl lídrem pardubické kandidátky pro loňské sněmovní volby, do dolní komory se ale nedostal.

MichálekFerjenčíkem spolupracovali už v minulosti v pražském zastupitelstvu, následně byli v letech 2017 až 2021 ve Sněmovně.

Mikuláš prošel třemi koly výběrového řízení, z uchazečů doporučených výběrovou komisí jsem si ho finálně zvolil hlavně kvůli jeho sedmileté politické zkušenosti,“ uvedl Michálek. Ferjenčík podle něj v pražském zastupitelstvu přispěl k průhlednějšímu projednávání změn územního plánu. Ve Sněmovně se věnoval daním a rozpočtu, podle Michálka prosadil třeba zvýšení daňové slevy na poplatníka o 3000 korun.

Ferjenčík vystudoval obor základy humanitní vzdělanosti na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy. Působil v protikorupční iniciativě Rekonstrukce státu jako koordinátor dobrovolníků. V roce 2009 stál u zrodu Pirátů, v letech 2010 až 2014 byl místopředsedou strany. V letech 2014 až 2018 zasedal v pražském zastupitelstvu. Jeho o dva roky starší sestra Olga Richterová je místopředsedkyní Sněmovny.

e.lesanova ( 5. února 2022 22:03 )

Propadlíci voleb se umějí otáčet Čím větší pako, tím víc funkcí, kámoš kámošovi...jen aby "trafiky" a koryta nedošly

denisz ( 2. února 2022 17:35 )

Zlatí usměvaví Piráti, ti se o svoje soukmenovce umí postarat. Dosadí je do funkcí, kterým sice nerozumí, ale mají na léta vystaráno. Jen jsem zvědavý jak s vládou budou řešit drahou energii, když přitom musí jím proti svým milovaným diletantům z Bruselu - zrušení emisních povolenek od poblázněných aktivistů, proti nákupu elektřiny na burze 2x dražší, proti miliardovým pokutám Česku za prý pochybení na jejich podnět atd. Co zaseli, jejich vláda sklízí.

jajas ( 2. února 2022 15:42 )

Tak už začínám věřit tomu, že si Piráti nakonec "najdou" nějakou tu funkcičku, a to všichni, kteří počítali s tím, že budou zvoleni jako poslanci a nakonec se tam nedostali...(jedno místo jim zabral šéf Bartoš, takže má dvě místečka). Nějak se nám ty funkce začínají rozšiřovt o další a další lidi, kteří za to určitě budou chtít zaplatit. Takže "snižování státní správy"? Nejsem si ale jistý, že ministři a poslanci chápou, co to je......

pravlast ( 1. února 2022 21:32 )

A bude ho ze svého živit Michálek nebo to padne na daňové poplatníky? On ministr financí sliboval úspory a to významné.

Zombie_1 ( 1. února 2022 20:28 )

No Jo, hypotéku je třeba platit a obě ruce jsou levé.
A ikdyž ho vyrazí dveřmi, tak se připlazí komínem. Bravo, slepenec dělá jednu chybu za druhou. Po měsíci je toho dost a .moje vize do roka a do dne, se naplňuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa