Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Zeman ve skleněné boudě, zřízenec ve skafandru.“ Slovenský list rozebírá bizarnosti z Lán

Autor: ČTK - 
1. prosince 2021
09:40

Schůzkami s kandidáty na ministry v nové české vládě prezident Miloš Zeman stupňuje dlouhou řadu bizarností při předávání moci po volbách, nově jmenovaný premiér Petr Fiala zůstane bez ministrů až do doby, než prezident promluví s každým kandidátem, napsal dnes slovenský list Sme.

„Bizarností jsou ty ministerské pohovory, to je výmysl Zemana, po kterém není v české ústavě ani stopy. Zeman bude předvolávat den po dni sedmnáct kandidátů pětikoalice podle abecedy, aby je v rámci tradice, kterou sám založil, zkoušel z resortu, do kterého jsou jmenovaní. A navíc oznámil, že přes jedno jméno ,nejede vlak´, tedy ho nejmenuje v žádném případě, byť česká ústava nedává hlavě státu žádnou takovou pravomoc,“ uvedl dnes list.

Prezident Miloš Zeman jmenoval na zámku v Lánech Petra Fialu (ODS) do funkce předsedy vlády (28. 11. 2021) Prezident Miloš Zeman jmenoval na zámku v Lánech Petra Fialu (ODS) do funkce předsedy vlády (28. 11. 2021) | ČTK / Vondrouš Roman

Vůbec nejbizarnější byly podle Sme okolnosti jmenování Fialy premiérem. „Po pozitivním testu na covid ho Zeman vykonal v jakési skleněné boudě, do které ho na invalidním vozíku dotlačil zřízenec v skafandru,“ napsal deník. Jmenování Fialy z akvária, kterým deník označil zábranu z plexiskla, jež oba politiky oddělovala, je podle Sme další ikonickou momentkou ze života a díla nejhoršího prezidenta v období české demokracie.

Video  Zeman jmenoval Fialu premiérem. Prezident za plexisklem zmínil i žvanily  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

sarina ( 1. prosince 2021 15:05 )

Jak mohl říct Fiala prezidentovi "tady jsou mí ministři jmenuj je a hned", když snad ani doteď všechny ministry nemá a stále je hledají, nebo už MÁ VŠECHNY??? Máš PRAVDU ŽE fIALA JE VELMI SLABÝ VŮDCE a obzvlášť takové sebranky která na něho čeká, ani se nedivím že se mu do vládnutí NECHCE, komu by se chtělo.

Levsalonu ( 1. prosince 2021 12:09 )

Slaby az nejslabsi. Takovy Necas michany se Sobotku.

Levsalonu ( 1. prosince 2021 12:07 )

Smutne, ze Slovaci znaji nasi ustavu lepe nez nasi politici. At se na to divate jak se divate, Fiala si hned na zacatku sveho vladnuti nevladnuti nechal od Zemana nakalit na hlavu. Mel mu rict, tady jsou mi ministri, jmenuj je tady a hned, jinak ti hrozi nejen soud, ale i clanek 66. Preci neni mozne, aby silne dementni hlava statu drzela Cesko v klestich. Jo, mile deti, mam takovou spatnou predtuchu, ze Fiala bude velmi slavy vudce.

al.bunda ( 1. prosince 2021 11:33 )

Ať se raději starají o tu svou tupou blondýnu👎🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa