Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Forejt vstal po mrtvici z vozíku a navštívil Klause. Bývalý prezident mluví o zázraku

Autor: Jakub Veinlich - 
17. listopadu 2021
21:35

V únoru prodělal mrtvici, lékaři ho uvedli do umělého spánku a exministr Daniel Herman rozšířil zprávu o jeho smrti. Rehabilitační centrum v Kladrubech pak bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt opouštěl před dvěma měsíci na vozíku. Dnes už je na nohou a minulý týden navštívil svého někdejšího „šéfa“ prezidenta Václava Klause v jeho institutu na pražské Hanspaulce. Bývalá hlava státu a jeho tým mluví o zázraku.

Nejdříve covid, pak mrtvice. A dokonce zpráva o jeho smrti. Bývalý protokolář českých prezidentů Jindřich Forejt ale žije. A i když opouštěl kladrubské rehabilitační centrum pohublý, s propadlou tváří na vozíku, dnes už opět chodí. Vypravil se dokonce už i do Institutu Václav Klause, kde našel útočiště poté, co se ho zbavil tým současného prezidenta Miloše Zemana. Ve funkci ho nahradil Vladimír Kruliš.

Video  Jindřich Forejt po propuštění z rehabilitace  - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

„Ještě v dubnu byla prognóza děsivá a neúprosná. Lékaři se shodovali, že po prodělané těžké mrtvici a rozsáhlém krvácení do mozku již nikdy nevstane z postele. Hyena na Twitteru dokonce neváhala oznámit jeho smrt...,“ okomentoval návštěvu Forejta na svém facebookovém účtu tým bývalého prezidenta Václava Klause.

Pohřbení zaživa

Připomněl tak například zprávu bývalého ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), který Forejta v březnu pohřbil zaživa.

„Jindřich Forejt, bývalý hradní protokolář, zemřel. V různých pozicích jsme se řadu let potkávali. I když naše setkávání bylo často dosti komplikované, skláním se před majestátem smrti a přeji zesnulému lehké odpočinutí. RIP,“ napsal Herman na Twitter.

Vzápětí se za Forejta modlil také hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Prosím o modlitbu za Jindřicha Forejta, který dnes opustil tento svět,“ napsal na sociální sítě.

Oba se pak za zprávu veřejně omluvili.

„O to větší překvapení nám kolega Jindřich Forejt přichystal, když koncem minulého týdne PŘIŠEL do práce. Sice jen na krátkou poradu k nadcházejícímu adventu, ale po svých. Zázraky se dějí,“ reagoval na návštěvu svého spolupracovníka bývalý prezident Václav Klaus.

Do Klausova institutu dorazil Forejt, který podle fotografií začal opět přibírat na váze o holi a také s ortézou na levé ruce. Jemu i prezidentovi bylo navíc evidentně dost do smíchu.

„Od konce února jsem byl v Institutu Václava Klause poprvé. Byl jsem pozdravit pana prezidenta, se kterým jsem jinak v telefonickém kontaktu,“ řekl Forejt Blesk Zprávám k návštěvě Klausova týmu.

„Probírali jsme, jak Institut momentálně funguje, jak prosperuje a co nás čeká v adventu,“ dodal s tím, že v současné době pracuje z domova na několika textech.

I když na fotografiích stojí a opírá se o viceopěrovou hůl, čas od času si prý ještě sedne na kolečkový vozík. „Pomalu si zvykám při chůzi na různé druhy terénu, takže někdy se ta únava dostaví, proto tu stále ta kombinace je – používám hůl a vozík,“ dodal Forejt pro Blesk Zprávy.

Video  Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.  - Petr Macek, Aleš Brunclík
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa