Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

17. listopad přehledně: Tisíce lidí na Václaváku, potlesk nové vládě na Národní a Babiš ve tmě

Aktualizováno -
17. listopadu 2021
23:35
Autor: kal, simao, ČTK - 
17. listopadu 2021
06:30

Česko si dnes připomnělo 32 let od událostí, které vedly k pádu komunismu, a 82 let od uzavření vysokých škol nacisty. Hlavním dějištěm oslav byla tradičně Praha a zejména Národní třída. Sem už v šest ráno dorazil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), kterého prý ochranka varovala před házením vajec. Nevoli tu čelil i zástupce Hradu s květinami od prezidenta Miloše Zemana. Potlesku se dočkal naopak šéf ODS Petr Fiala, předseda Pirátů Ivan Bartoš nebo lídr starostů Vít Rakušan. Zástupci nastupující vlády kritizují stávající kabinet v demisi za nezvládání pandemie. Tisíce lidí pak dorazily na Václavské náměstí na Koncert pro budoucnost. Blesk Zprávy mapovaly dění online.

  • K památníku na Národní třídě v Praze přišli mezi prvními ještě za tmy zástupci ANO v čele premiérem Andrejem Babišem, chtěli se tak vyhnout možnému střetu se svými kritiky. Za nesouhlasného pokřiku přihlížejících položil k památníku událostí roku 1989 věnec také zástupce prezidentské kanceláře.
  • Naopak potlesku se dostalo zástupcům budoucí vládní koalice včetně vedení Sněmovny a Senátu. U Hlávkovy koleje si lidé připomněli nacistickou perzekuci studentů v roce 1939. Odpoledne se odehrálo ve znamení demonstrací, satirického karnevalového průvodu a tradičního Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí.
  • Premiér na Národní třídě brzký příchod odůvodnil tím, že dostal varování, že po něm lidé chtějí házet vejce. Pietní místo hlídali policisté a výrazné incidenty nenastaly. Na zástupce Kanceláře prezidenta republiky, který k památníku položil věnec, přihlížející křičeli: „Ruský šváb“.
  • Národní třída se výrazně začala zaplňovat lidmi kolem 10:00. Počet kolemjdoucích vzrostl a začaly se otvírat i zdejší provozovny a obchody. Okolí památníku zaplnily kytice se stuhami v národních barvách a svíčky.
  • Demonstrace kvůli opatřením proti covidu-19 se podle policie zúčastnilo na Staroměstském náměstí 10 000 lidí. Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek vládě navrhne, aby se od pondělí dál nepoužívaly jako covidový certifikát negativní testy.
  • Na Václavském náměstí v Praze, kde proběhl tradiční Koncert pro budoucnost, se sešly tisíce lidí. Část programu pětihodinové akce pořadatelé věnují vzpomínce na prvního českého prezidenta Václava Havla, od jehož úmrtí letos uplyne deset let. Na témata skládkování odpadu, dopadu výroby palmového oleje na přírodu či kritiku dětské ústavní péče se letos zaměřili účastníci satirického karnevalového průvodu Sametové posvícení v Praze. Mottem letošního ročníku byla „moc ponocných“.
  • Za výjimečný den, který ukázal, že nic není samozřejmého, označila 17. listopad místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová, jejíž strana letos vypadla ze Sněmovny. Předseda STAN Vít Rakušan označil letošní oslavy za unikátní, neboť se poprvé slaví bez KSČM v Parlamentu. Místopředsedkyně Pirátů a Sněmovny Olga Richterová uvedla, že nabytá svoboda umožňuje každému, aby se podle svého zapojil do veřejného dění bez násilí. Šéf Pirátů Ivan Bartoš považuje za důležitou pro demokracii vzdělanou a informovanou společnost, jež dokáže čelit nástrahám. Na Národní třídu dorazila symbolicky sedmnáctičlenná skupina senátorů, mimo jiné i neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš (STAN).
  • Předseda ODS Petr Fiala řekl, že 17. listopad je pro něj nejkrásnějším svátkem. Spousta lidí podle něj od roku 1989 měla možnost začít uskutečňovat svoje sny a žít ve svobodě. Považuje to i za svátek mladých lidí, neboť v letech 1939 i 1989 se právě studenti rozhodujícím způsobem postavili totalitám. Podle šéfky Sněmovny a TOP 09 Markéty Pekarové Adamové je nutné pamatovat na to, že se člověk může svobodně rozhodovat, nejen 17. listopadu, ale každodenně.
  • Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) uvedl, že strany nové vlády mají velkou šanci demokracii posílit a využít šanci, kterou jim dali voliči. Lidovecký předseda Marian Jurečka uvedl, že by se lidé měli aktivně zajímat o to, co se děje ve společnosti. V tíživých dobách krize se společnost začíná rozdělovat nebo její část radikalizovat. Je pak především na politicích, aby to zmírnili a vytvářeli pozitivní, kulturní a komunikační atmosféru.
  • K hlavním řečníkům u Hlávkovy koleje patřil bývalý prezident Václav Klaus. Podle něj komunismus neporazili ani studenti ani disidenti, ale zhroutil se jako každý podobný namyšlený pokus násilím potlačit lidskou svobodu. „Máme obavu, že se navracejí časy, o nichž jsme si mysleli, že se už nikdy vrátit nemohou,“ řekl Klaus, který patří ke kritikům opatření proti šíření pandemie koronaviru. Předseda Studentské komory Rady vysokých škol Michal Farník to následně označil za „zbytečnou bagatelizaci“ epidemie.
  • K památníku 17. listopadu 1989 od rána přicházeli lidé a rodiny s dětmi, zapalovali svíčky a pokládali květiny. O rozruch se dopoledne postaral muž v bílém s třírohým kloboukem, který se snažil mezi věnce umístit záchodovou mísu a vykřikoval hesla proti očkování proti koronaviru. Jeden z přítomných porcelánovou mísu odnesl a policisté muži zabránili v tom ji na místo vrátit.

Video  Šéf ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala ke 32. výročí Sametové revoluce na Národní třídě  - abl
Video se připravuje ...

Video  Šéf Pirátů Ivan Bartoš ke 32. výročí Sametové revoluce na Národní třídě  - abl
Video se připravuje ...

17. listopad 2021: Výročí let 1989 a 1939
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
22:50
17. 11. 2021

Děkujeme za pozornost našemu online zpravodajství z oslav a připomínek památky 17. listopadu, které byly navzdory pandemii koronaviru ve velkém stylu. S dalším zpravodajstvím se vám na Blesk Zprávách přihlásíme ve čtvrtek ráno.

22:45
17. 11. 2021

Vystoupení Anety Langerová zakončilo Koncert pro budoucnost, který se dnes k oslavám výročí 17. listopadu konal na Václavském náměstí. Zpěvačka a skladatelka zahájila koncert písněmi ze svého nového alba Dvě slunce a Bílý den. Na závěr pak tradičně zařadila starý hit Voda živá, jehož refrén si přítomní zazpívali s sebou.

Na koncertu, který začal odpoledne s mottem letošního ročníku Budoucnost jsme my, se sešly tisíce lidí. Přesný počet nelze odhadnout, mnozí se zdrželi jen chvíli a jiní prostorem procházeli z jiných akcí konaných v okolí.

Vrcholem první poloviny pětihodinového hudebního programu bylo vystoupení Glena Hansarda, zpěváka a kytaristy irské skupiny The Frames. Do svého téměř půlhodinového koncertu zařadil i píseň Falling Slowly z filmu Once oceněnou Oscarem za nejlepší filmovou píseň roku 2007. Skladbu věnoval české zpěvačce a klavíristce Markétě Irglové, se kterou ji před časem nazpíval. Velký aplaus pak sklidil za píseň Havlíčku, Havle, kterou si pro dnešní večer vybral z repertoáru písničkáře Jaroslava Hutky. Po vystoupení Hansarda zazpíval českou hymnu barytonista Adam Plachetka.

20:30
17. 11. 2021

Na pódiu Koncertu pro budoucnost, který se koná na Václavském náměstí, se objevil trojrozměrný hologram Václava Havla, který přednesl projev před diváky. Bývalý československý a první český prezident, od jehož úmrtí letos uplyne deset let, v této podobě hovořil mimo jiné o situaci současného světa, který je „propojen i ohrožen více než kdy jindy“.

Autoři projektu prostřednictvím hologramového Havla připomněli jeho slavnou myšlenku o tom, že „pravda a láska musí zvítězit na lží a nenávistí“. „Mám radost, že ta věta pořád někoho dráždí,“ sdělil hologram.

Na koncertu, který začal dnes odpoledne, se sešly tisíce lidí. Moderátoři programu Linda Bartošová a Jindřich Šídlo v úvodním proslovu vyzvali přítomné, aby dodržovali rozestupy a měli roušku. Většina z přítomných však zůstala s nezakrytým obličejem. „Přijali jsme celou řadu opatření, je tady velký prostor na čerstvém vzduchu, máme obrazovky, aby se návštěvníci mohli rozprostřít po ploše náměstí a máme pořadatelskou službu, která má spolu s moderátory za úkol apelovat na veřejnost,“ řekl ČTK mluvčí pořadatelů Jan Gregar z organizace Nerudný fest.

Koncert pro budoucnost u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii, 17. listopadu 2021 v Praze. Na snímku je trojrozměrný hologram bývalého prezidenta Václava Havla Koncert pro budoucnost u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii, 17. listopadu 2021 v Praze. Na snímku je trojrozměrný hologram bývalého prezidenta Václava Havla Koncert pro budoucnost u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii, 17. listopadu 2021 v Praze. Na snímku je trojrozměrný hologram bývalého prezidenta Václava Havla Koncert pro budoucnost u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii, 17. listopadu 2021 v Praze. Na snímku je trojrozměrný hologram bývalého prezidenta Václava Havla
20:02
17. 11. 2021

Na Koncertě pro budoucnost vystoupil i tiskový mluvčí a poradce prezidenta České republiky Václava Havla Michael Žantovský, který vyzval lidi k odpovědnosti a k tomu, aby se nechali očkovat. Budoucí vládu, aby přijala zákon o povinném očkování ve stavu legislativní nouze. „Ve víru událostí v listopadu 1989 jsme na jedno slovo zapomněli a jmenuje se zodpovědnost. Václav Havel apeloval na potřebu k zodpovědnosti. Loni jsme viděli, jak nám nezodpovědnost vystavila účet v podobě tisíců mrtvých, mezi nimiž mohou být rodiče, sourozenci nebo přátelé, musíme si uvědomit, že svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého,“ uvedl Žantovský.

20:15
17. 11. 2021

Úspěch revoluce z roku 1989 byl dán souběhem několika pozitivních okolností, domnívá se prezident Miloš Zeman. Zmínil skupinu lidí kolem Charty 77, tehdejšího sovětského prezidenta Michaila Gorbačova a pád berlínské zdi. Zeman to dnes řekl v Ústřední vojenské nemocnici televizi Nova u příležitosti oslav výročí událostí 17. listopadu.

„Byla tady skupina statečných lidí, která se jmenovala Charta 77, to byl domácí faktor. Ale pak tady byly dva vnější faktory, na které často zapomínáme,“ řekl Zeman k důvodům úspěchu revoluce. Za jeden z vnějších faktorů považuje Gorbačova. „Protože ten právě zakázal vojenskou intervenci, takže svým způsobem přispěl k úspěchu listopadové revoluce, a pak také zapomínáme na to, že v Polsku a v Maďarsku už v té době byly demokratické vlády, které dokonce vydaly prohlášení, kde se omlouvaly za svoji účast na invazi,“ řekl. „A konečně byl tady pád berlínské zdi, a to byl takový spouštěč, který to všechno dal dohromady,“ dodal.

Video  
Video se připravuje ...
19:19
17. 11. 2021

Pražské Václavské náměstí si svým vystoupením získal irský hudebník Glen Hansard. Zahrál i Oscarovou píseň Falling Slowly, kterou věnoval své bývalé přítelkyni Markétě Irglové, se kterou píseň složil a nazpíval. Sklidil obrovský potlesk. Další písničku věnoval hudebnímu kritikovi Jiřímu Černému. 

18:47
17. 11. 2021

Na Koncertu pro budoucnost pardubická skupina Vypsaná fiXa vystoupila s písní Ivan Trojan. V textu hodnotí, že by byl herec Trojan dobrým prezidentem. Další písničky fanoušci nadšeně zpívají se skupinou. V 19 hodin má na Václavském náměstí vystoupit hvězda večera zpěvák a kytarista irské skupiny The Frames Glen Hansard, který se podílel také na třech albech s českou zpěvačkou a klavíristkou Markétou Irglovou, která pochází z Valašského Meziříčí. Dohromady složili a nazpívali píseň „Falling Slowly“ oceněna v roce 2008 Cenou Akademie jako nejlepší filmová píseň.

18:35
17. 11. 2021

Oslavy 17. listopadu v Praze i dalších městěch Česka ještě pokračují, náš online přenos z nich ale pomalu končí. Sledujeme ale ještě Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí a čekáme na rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, který ve 20 hodin odvysílá televize Nova.

18:20
17. 11. 2021

Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí zahájila skupina Zrní. Vystoupil i Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák. Na pódiu se střídají známé české osobnosti. Herečka Tereza Ramba zvolala heslo, že láska a pravda vždy zvítězí. Lidé mohou na tabule umístěné u stánku České obce sokolské psát vzkazy České republice.

Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Na Václavském náměstí proběhl v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost.
17:47
17. 11. 2021

Zpěvačka Jana Kirschner na Národní třídě v Praze zazpívala píseň Modlitba pro Martu u příležitosti 32. výročí sametové revoluce.

Zpěvačka Jana Kirschner 17. listopadu 2021 na Národní třídě v Praze zazpívala píseň Modlitba pro Martu u příležitosti 32. výročí sametové revoluce. Zpěvačka Jana Kirschner 17. listopadu 2021 na Národní třídě v Praze zazpívala píseň Modlitba pro Martu u příležitosti 32. výročí sametové revoluce.
16:39
17. 11. 2021

Na Václavském náměstí v Praze, kde dnes odpoledne začal tradiční Koncert pro budoucnost, se sešly tisíce lidí. Vystoupí desítky umělců a řečníků. Největší hvězdou bude hudebník Glen Hansard, zpěvák a kytarista irské skupiny The Frames, který s českou zpěvačkou a klavíristkou Markétou Irglovou získal za píseň Falling Slowly z filmu Once ocenění Oscar za nejlepší filmovou píseň roku 2007.

Část programu pětihodinové akce pořadatelé věnují vzpomínce na prvního českého prezidenta Václava Havla, od jehož úmrtí letos uplyne deset let.

Na Václavském náměstí v Praze se sešly tisíce lidí, začal Koncert pro budoucnost (17. 11. 2021) Na Václavském náměstí v Praze se sešly tisíce lidí, začal Koncert pro budoucnost (17. 11. 2021)
16:34
17. 11. 2021

Podle twitteru Pražského hradu Zeman zaslal věnec k pamětní desce u Hlávkovy koleje, kde se uskutečnil pietní akt za oběti nacistických represí ze 17. listopadu 1939.

16:00
17. 11. 2021

V Jihlavě dnes lidé zapalovali svíčky a pokládali květiny u památníku Klíčů u řeky. Události okolo sametové revoluce tam od rána připomínala výstava Rok zázraků umístěná na panelech. Na odpolední pietní akci se u památníku sešly desítky lidí. Ti v závěru zpívali českou hymnu. Oslavy organizátoři připravili s ohledem na koronavirovou epidemii, řekl ČTK Petr Palovčík.

15:44
17. 11. 2021

Na témata skládkování odpadu, dopad výroby palmového oleje na přírodu či kritika dětské ústavní péče se letos zaměřili účastníci satirického karnevalového průvodu Sametové posvícení v Praze. Do průvodu se dnes zapojila asi stovka lidí. Různé palčivé problémy společnosti připomínali zástupci šesti skupin. Mottem letošního ročníku byla „moc ponocných“.

Masky se dnes kolem 14:00 tradičně sešly na Kampě. Po téměř hodinovém defilé skupiny vyrazily na Národní třídu, pokračovat budou na Staroměstské náměstí a do Kampusu Hybernská, kde je v plánu afterparty.

Pieta na Národní třídě (17. 11. 2021) Pieta na Národní třídě (17. 11. 2021) Pieta na Národní třídě (17. 11. 2021)
14:31
17. 11. 2021

Olomoucká pedagogická fakulta připravila pro učitele originální edukační pomůcku, pomocí které mohou názorněji vysvětlovat žákům události spojené s datem 17. listopadu. Zájemci ji najdou na speciální webové stránce s názvem Příběh 17. listopadu, která je doprovázena komiksovými ilustracemi jejího studenta Matěje Komínka. Učitelé na ní najdou materiály do výuky i tipy, jak s nimi pracovat, sdělili ČTK zástupci Univerzity Palackého.

14:22
17. 11. 2021

Prezidentka Zuzana Čaputová dopoledne položila věnec k památníku Brána svobody, který pod hradem Devín na okraji slovenské metropole a u hranic s Rakouskem připomíná čtyři stovky lidí, již zemřeli při pokusu o útěk z komunistického Československa do západních zemí.

Toto místo připomíná strašnou dobu, která znamenala ztráty lidských životů, ztrátu osobní lidské svobody už jen za projevený názor, za shromažďování, vyjádření politického přesvědčení nebo náboženské víry. Dnes žijeme v demokracii, která není dokonalá. Máme ovšem svobodu slova, shromažďování, právo volit. Mezník mezi tím, co bylo a co je nyní, je právě 17. listopad 1989,“ řekla Čaputová novinářům. Vyjádřila vděk představitelům sametové revoluce i lidem, již se před 32 lety účastnili protikomunistických mítinků.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se šéfem Senátu Milošem Vystrčilem.
14:05
17. 11. 2021

Desítky lidí, především studentů a představitelů vysokých škol, se dnes sešly na Albertově k připomínce výročí 17. listopadu z let 1939 a 1989. U pamětní desky připomínající místo, odkud vyšla studentská demonstrace v roce 1989, položili rektoři a studenti věnce a zapálili svíčky.

V projevech připomněli řečníci odvahu studentů z obou zmíněných let, kdy zemi ohrožovaly nesvobodné režimy, a také podobně jako dopoledne u Hlávkovy koleje 80. výročí vyhlášení Mezinárodního dne studentstva.

Pieta na Hlávkově koleji k výročí 17. listopadu (17. 11. 2021) Pieta na Hlákově koleji na Albertově (17. 11. 2021) Pieta na Hlákově koleji na Albertově (17. 11. 2021)
13:56
17. 11. 2021

Několik desítek lidí si dnes v Praze připomíná někdejšího československého a českého prezidenta Václava Havla. Účastníci průvodu, který odpoledne vyrazil z Hradčanského náměstí, se střídají v nošení Havlovy busty od sochařky Marie Šeborové do kavárny Slavie. Tam má být busta slavnostně odhalena. Akci pořádá česká pobočka Amnesty International, Knihovna Václava Havla a The Vaclav Havel Library Foundation.

13:34
17. 11. 2021

Kvůli rekonvalescenci na Národní třídu nepřišel pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). S ohledem na růst nakažených doporučil, aby lidé měli respirátory i venku na místech společných oslav.

Ve spalovně v Malešicích hoří jedna z budov. Místo požáru šel obhlédnout i pražský primátor Zdeněk Hřib. (20. října 2021)
12:49
17. 11. 2021

Na události 17. listopadu zavzpomínal i europoslanec a zastupitel na pražském magistrátu Jiří Pospíšil (TOP 09). „I dnes, 32 let od výročí sametové revoluce, si připomínáme, jak moc je svoboda a demokracie křehká věc, a že ji nemůžeme brát jako samozřejmost. Uplynulý rok, který byl ovlivněn jak covidem, tak volbami, nám ale ukázal ještě jinou věc - a to, že se nevzdáváme a že za správnou věc umíme bojovat,“ napsal na sociální síti.

Události 17. listopadu si připomněl i europoslanec a pražský zastupitel Jiří Pospíšil (TOP 09)
12:05
17. 11. 2021

17. listopad je pro některé politiky víc než jen svátek. Předseda ODS a lídr koalice Spolu Petr Fiala se při demonstracích seznámil se manželkou Janou, šéf Pirátů Ivan Bartoš se 17. listopadu 2015 ženil s Lydií Frankou a senátorka Miroslava Němcová (ODS) má v tento den narozeniny, letos už 69.

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) a reportér Blesk Zpráv Jaroslav Šimáček
11:50
17. 11. 2021

Podívejte se na záběry Národní třídy v oblasti památníku 17. listopadu z výšky. Můžete tu vidět rozhovor s šéfem ODS a koalice Spolu Petrem Fialou, ale zájemci najdou i exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

17. listopad 2021: Národní třída z nadhledu 17. listopad 2021: Národní třída z nadhledu 17. listopad 2021: Národní třída z nadhledu 17. listopad 2021: Národní třída z nadhledu 17. listopad 2021: Národní třída z nadhledu
11:22
17. 11. 2021

Předsedové obou komor Parlamentu a politici koalice Spolu dorazili po 11:00 na Národní třídu, za potlesku přihlížejících položili květiny k pomníku.

Vedení obou komor Parlamentu během uctění památky 17. listopadu na N8rodní třídě (17. 11. 2021) Vedení obou komor Parlamentu během uctění památky 17. listopadu na N8rodní třídě (17. 11. 2021) Vedení obou komor Parlamentu během uctění památky 17. listopadu na N8rodní třídě (17. 11. 2021)
Video  
Video se připravuje ...
11:05
17. 11. 2021

„Pro mne je 17. listopad nejkrásnější svátek,“ uvedl šéf ODS a koalice Spolu Petr Fiala. „Lidé mohli žít ve svobodě, začít uskutečňovat svoje sny,“ prohlásil. Fiala má radost z toho, že poprvé po 32 letech je Parlament bez komunistů, což byl jeden z cílů 17. listopadu, připomněl.

Lídři koalice Spolu v čele s Petrem Fialou na Národní třídě (17. 11. 2021) Lídři koalice Spolu v čele s Petrem Fialou na Národní třídě (17. 11. 2021) Lídři koalice Spolu v čele s Petrem Fialou na Národní třídě (17. 11. 2021)
Video  
Video se připravuje ...
10:26
17. 11. 2021

Na Národní třídě už uctilo památku 17. listopadu také vedení hnutí STAN v čele s Vítem Rakušanem.

Předseda STAN Vít Rakušan u památníku Sametové revoluce na Národní třídě (17 11. 2021) Předseda STAN Vít Rakušan u památníku Sametové revoluce na Národní třídě (17 11. 2021) Předseda STAN Vít Rakušan u památníku Sametové revoluce na Národní třídě (17 11. 2021)
Video  
Video se připravuje ...

kradudoroztrhanitela ( 18. listopadu 2021 10:24 )

Takže hájíš staré bolševiky - Babiš, bývalý komouš a estébák, Zeman také bývalý komouš...

Petrosek ( 18. listopadu 2021 09:49 )

Jako student VŠ jsem 17.11.1989 na Národní třídě osobně prožil. Dnes mne uráží, že pražská demožumpa rozhoduje o tom, kdo památku smí uctít a kdo ne. Chtěli jsme svobodu a demokracii a ne novodobé bolševiky.

kradudoroztrhanitela ( 18. listopadu 2021 09:39 )

Žádná jiná vláda nedokázala za jedno volební období udělat bilionová dluh. Jen ta babišova. Proto bude příštím prezidentem.

Soliter56O ( 18. listopadu 2021 04:46 )

Sluníčkářům se podařilo ve volbách porazit český národ ... Připomíná to trochu výsledek bitvy u Lipan ...

adamice ( 18. listopadu 2021 04:07 )

No, ten potlesk nové vládě bych nepřeceňovala. Ale naaranžovat to umí, to je fakt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa