Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Černošický úřad rozhodl v řízení s Babišem. Premiér porušování zákona odmítá

Autor: ČTK - 
22. září 2021
18:29

Černošický městský úřad rozhodl v řízení o přestupku proti zákonu o střetu zájmů, které vede s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Obsah rozhodnutí nezveřejní, informoval ve středu na svém webu. Podnět podala organizace Transparency International (TI), podle níž Babiš porušuje zákon tím, že ovládá média. Premiér střet zájmů dlouhodobě odmítá.

Černošický úřad na webu uvedl, že ve středu odeslal Babišovu zmocněnci dokument, kterým rozhodl v projednávané věci možného přestupku. „Vlastní obsah rozhodnutí Městský úřad Černošice není oprávněn zveřejnit,“ dodal. Na rozhodnutí upozornily Seznam Zprávy. Vyjádření Babišova zmocněnce se zatím ČTK nepodařilo získat.

Černošický úřad, který je úřadem s rozšířenou působností pro Průhonice, kde premiér žije, vede s Babišem řízení o přestupku kvůli vlastnictví mediálních společností Londa a Mafra. Babiš nařčení z porušování zákona odmítá. Tvrdí, že vložením Agrofertu do svěřenských fondů ztratil vliv na holding i na všechny společnosti do něj začleněné.

Městský úřad v předchozím obdobném řízení Babišovi v roce 2019 uložil pokutu 200 000 korun. Středočeský krajský úřad jako odvolací orgán však řízení zastavil, střet zájmů se podle něj neprokázal. Letos v lednu se na černošický úřad opět obrátila organizace TI s tím, že disponuje novými důkazy ve věci. Černošice proto zahájily nové přestupkové řízení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

luder ( 26. září 2021 01:45 )

Především pro ty antibabišovce co se tak rádi stylizují do role VIP!
Kde byli herci a hudebníci,
když Stanislav Gross vydělal jednou účetní operací 100 milionů? Kde byli herci a hudeb. když starosta Chomutova a senátor ODS přijal úplatek 40 milionů? Kde byli herci a hudeb. když se za krajských ústeckých "vlád" ODS a ČSSD vykrádal ROP Severozápad? Kde byli herci a hudeb. když stát prodělal 2 miliardy na libereckém MS v lyžování? Kde byli herci a hudeb. když byla odsouzena pravá ruka premiéra Topolánka Dalík za žádost o úplatek? Kde byli herci a hudeb. když ČR de facto vládla milenka premiéra Nečase, bývalá prodavačka v Lidlu? Kde byli herci a hudeb. v době, kdy pan Bakala připravil nájemníky o byty OKD? A kde, když z OKD vytáhl 100 miliard a pak je ponechal svému osudu, i když měl podle horního zákona ponechat peníze na rekultivace? Byl by to hodně dlouhý seznam!

denisz ( 25. září 2021 12:46 )

Ach jo, zase ten právně nevyladěný nejasný střet zájmu. Bohužel ani z Bruselu nevyšla jednoznačná jasná celoevropská směrnice pro střet zájmu, jen to pytlíkují, za chodu upřesňují tak, aby to postihlo Babiše v premiérské funkci. Městští úředníci jsou v tom laici, tak jim v tom právně vypomáhá Leyer z TI, který je ovšem zaujatý proti Babišovi. Vliv na media Babiš nemá, stará se o důležitější věci. Vydavatelství Mafra ale vhodně doplňuje mediální scénu, jinak by tu bylo jen samé protivládní zpravodajství a to je asi nedemokratické a nesprávné. Vyhovuje to jen jistým malým zájmovým politickým skupinám,které jsou ale hodně hlasité, ale přínos mají nicotný.
Ohrožení demokracie a svobodných volem dle mně vidím, že se znemožňuje úspěšným lidem z oblasti podnikání, aby své znalosti uplatnili i ve prospěch státu, když už jsou tak odvážní, ambiciózní, ochotní tak riskovat teoretický nenaplněný střet zájmu. Lidé si takové žádají a volí. Politika zůstane tedy především záležitosti nýmandů, co si v ní jen libují a hledají zajištěný příjem s mnoha výhodami.

luder ( 23. září 2021 09:37 )

V Černošicích žije Langšádlová kde také před lety dělalala starostku!

luder ( 23. září 2021 09:36 )

Čapí hnízdo? Pomohl Bendl i Langšádlová
Mezi schvalovateli tehdy převažovali zástupci ODS, kteří dnes v parlamentu spolu s dalšími opozičníky vyvolávali mimořádnou parlamentní schůzi o Čapím hnízdě (Asi nejzajímavější na seznamu účastníků osm let starého hlasování jsou dvě jména: bývalý hejtman Petr Bendl (ODS), dříve poslanec, a také Helena Langšádlová, dříve starostka Černošic a středočeská zastupitelka za KDU-ČSL, nyní poslankyně a místopředsedkyně tvrdě protibabišovské TOP 09.
Jestli se v roce 2008 stal nějaký dotační podvod, pak na něm i Bendl s Langšádlovou nesou část spoluviny. Minimálně do té míry, jak laxně k posuzování žádostí s kolegy přistoupili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa