Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalá novinářka o dostaveníčku s Ferim v Paříži: Nejsme žádní partneři!

Autor: David Polák - 
29. června 2021
05:00

S bývalou novinářkou Nikolou Zwrtkovou byl o víkendu spatřen exposlanec Dominik Feri (24, exTOP 09), jak se spolu procházejí po Paříži. Ona ale vztah s politikem odmítá. Stejně tak to, že by z někdejší pozice redaktorky před rokem pátrala po Feriho údajných obětech sexuálního násilí.

„S Dominikem Ferim v žádném partnerském vztahu nejsem a nikdy jsem ani nebyla,“ napsala Blesku včera Zwrtková s tím, že na fotografii, kterou má Blesk k dispozici, sice jdou po ulici v Paříži, nedrží se ale za ruku. „Mám zcela zřetelně pokrčenou ruku a v ní držím telefon. Dominik ji má napnutou,“ napsala k obsahu snímku Zwrtková.

Dominik Feri je v Paříži s Nikolou Zwrtkovou. Dominik Feri je v Paříži s Nikolou Zwrtkovou. | foto od čtenářky Blesku

Sám exposlanec má přitom mít vztah s hnědovláskou Annou Frankeovou, která je poradkyní šéfa Senátu Miloše Vystrčila (60, ODS). Ta měla být ve Francii také.

Na kauze nedělala

Než se Zwrtková začala více ukazovat ve skupině lidí okolo Feriho a pracovat pro TOP 09 a její šéfku Markétu Pekarovou Adamovou (36), působila v redakci Seznam Zpráv. Jejich novináři sami před rokem měli prověřovat informace o exposlancových údajných sexuálních útocích.

Šéfredaktor Jiří Kubík ale spekulace, že by v této kauze měla být Zwrtková aktivní, popírá. A stejně mluví i ona. „Na vámi zmíněném případu jsem nikdy nepracovala,“ napsala v SMS Blesku. Podle Kubíka vyšetřování novinářů Seznamu k ničemu nevedlo, informace se prý nepodařilo ověřit.

Děsivá svědectví

Několik žen poskytlo redakcím A2larm a Deníku N svědectví o nevhodném chování exposlance Feriho. Ty shodně tvrdí, že s nimi měl mít bývalý politik TOP 09 sex, i když to výslovně odmítly, nebo je obtěžoval. „Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít,“ popsala Petra pro média.

Jinou dívku, Markétu, měl podle A2larmu zneužít v koupelně. „Vlezl ke mně do sprchy a začal se nevybíravě dožadovat sexu. Tlačil na mě a pořád mi opakoval, že to bude jenom trochu.“ A co na to Feri? Ten nařčení ze sexuálního násilí odmítá, i když se omluvil za „nevhodné a nepatřičné“ chování, kterého se někdy měl dopustit. Případem se už měsíc zabývá policie a Feri se chce také bránit soudní cestou.

Video  Blesk Podcast: Feri získal moc příliš brzo, myslí si Pavlík.  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa