Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie žene k soudu muže, který hrozil Babišovi a jeho rodině. Premiér promluvil o odpuštění

Autor: trm, vei - 
28. dubna 2021
10:40

Policie navrhla obžalovat muže, který vyhrožoval premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a jeho blízkým. Hrozí mu až osm let za mřížemi, uvedl server iRozhlas.cz. Babiš kvůli výhrůžkám „skryl“ manželku Moniku v zimě do Dubaje. Blesku přiznal, že muž, kterého policie zatkla ve Španělsku, se omluvil.

„Mohu potvrdit, že policejní orgán ukončil vyšetřování v této věci. A předložil návrh na podání obžaloby,“ řekl pro iROZHLAS.cz státní zástupce Jan Lelek.

Dvaatřicetiletý muž podle serveru už jeden záznam má, kdysi vyhrožoval romskému sdružení. Od vydání ze Španělska je ve vazbě. Za výhrůžky premiérovi mu hrozí dva až osm let ve vězení.

Rodina byla podle Babiše ohrožena začátkem letošního roku. „8. ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit moji rodinu,“ říkal Babiš chvějícím se hlasem. „A mě,“ překvapil premiér na konci února v Partii Terezie Tománkové v CNN Prima NEWS. I proto prý odeslal ženu pryč. „Jsme měli hlídaný barák, několik… vlastně doteďka. Ten člověk byl zatčen ve Španělsku. A moje žena šla do Dubaje, ano, protože se bála," překvapil premiér v přímém přenosu.

„Úplně se klepu,“ reagovala tehdy Monika Babišová pro Blesk Zprávy bezprostředně po té, co slyšela svého muže v televizi celý příběh vyprávět.

Manželka Monika podle premiérových slov nebyla tehdy v Dubaji na dovolené, ale poslal ji tam on sám. „Řekl jsem jí, že je nějaký problém, tak aby šla pryč. Co jsem jí měl říct, že nás zítra zastřelí?“ reagoval Babiš pro Blesk Zprávy.

Následně řekl, že se pachatel omluvil. „Ten pán mi napsal omluvný dopis,“ řekl Babiš ve studiu Blesk Zpráv s tím, že vypovídal na policii, jeho žena nikoliv.

Sám premiér prý ale muži po jeho dopisu odpustil a celou situací už se příliš nezabývá. „Někdo dělá chyby, tak je potřeba odpouštět. Snažím se naučit být lidský,“ reagoval premiér na celý případ.

Video  Babiš o chaosu s rozvolněním: „Byli jsme zase za pitomce.“ A rýpl do Hamáčkovy cesty do Ruska  - Blesk
Video se připravuje ...

UFO1 ( 2. května 2021 12:13 )

Divadlo,vrteni psem

sorgedoktor ( 28. dubna 2021 21:58 )

Pokud Vam zde presentovane nazory pripadaji dubiosni....nic nebrani tomu, zaujmout explicitni stanovisko k presentovanym kausam....I zde plati In Dubio pro aegroto, in certas pro Reo..

sorgedoktor ( 28. dubna 2021 15:39 )

Podle mne je tohle prilis silne...Ta pani si vezme Babise jako politika a pak najednou tohle..Tady to s tim STBakem uz je unavne.Nikdo z nas nevi jak se dostal do nejakych seznamu, nekolik hercu trapne dokazovalůo ze nikoho neudali atd..Ja bych to za predvolebni bn trik nepovazoval.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa