Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr Brabec se po kolapsu bude týden léčit doma. Jeho stav je stabilizovaný

Autor: ČTK - 
5. prosince 2020
15:25

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) zůstane po kolapsu, který ho postihl v noci na pátek, týden v domácím léčení. Z nemocnice byl po vyšetřeních propuštěn v pátek, sdělilo v sobotu ČTK tiskové oddělení ministerstva. Podle sdělení ministr zkolaboval v důsledku chronických zdravotních problémů a nyní už je ve stabilizovaném stavu.

Brabec ještě v pátek absolvoval jednání o termínu ukončení těžby uhlí v Česku. Tiskové konference takzvané Uhelné komise se pak nezúčastnil. Kvůli náhlé zdravotní indispozici odjel na vyšetření do nemocnice.

Brabec je poslední dobou pod tlakem zejména kvůli opakovanému úniku chemikálií do řeky Bečvy, k rezignaci jej vyzvali Starostové a nezávislí (STAN). Ministr odstoupit odmítl, nemá dojem, že by on nebo jeho resort selhal. V úterý ve Sněmovně uvedl, že je nešťastný z toho, že vyšetřování prvního zářijového úniku trvá tak dlouho. Podle odborníků kyanid poškodil celý vodní biotop a podmínky pro všechny na vodu vázané organismy na zhruba 40 kilometrech toku. Do kafilérie odvezli rybáři přes 40 tun ryb.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mord ( 5. prosince 2020 19:21 )

Píchněte soudruhovi Sputnik ať se dlouho netrápí a je to rychlé

hafblaf ( 5. prosince 2020 17:28 )

Pocákat živou vodou z Bečvy a vše bude OK.

BoziMilda ( 5. prosince 2020 16:17 )

Na tiskové konferenci k Bečvě se mu náhle začal zvětšovat nos.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa