Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Schillerová má novu náměstkyni. Do týmu jí přibyla „kovaná“ manažerka Bílková

Autor: ČTK - 
2. srpna 2020
15:27

Náměstkyní ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) se od 1. srpna stala Marie Bílková. Dosavadní politický náměstek Jiří Volf byl ke konci července z funkce odvolán. Informovalo o tom ministerstvo financí na internetu.

Bílková bude v souladu se zákonem o státní službě zastupovat ministryni a účastnit se například jednání výborů nebo komisí Poslanecké sněmovny. Volf na MF zůstává a bude se věnovat bude vládní a parlamentní agendě a strategickým společnostem.

Bílková v letech 2015 až 2020 vedla odbor Rozpočtová politika společensky významných odvětví na ministerstvu financí. V roce 2013 až 2014 zastávala funkci Generální ředitelky Generálního ředitelství Úřadu práce. V předchozích letech působila na vysokých manažerských pozicích v resortu financí i ministerstva práce a sociálních věcí. Věnovala se systémovému nastavení interního auditu a kontroly, otázkám práce a zaměstnanosti a rozpočtové politice.

„Marie Bílková je uznávanou odbornicí v rozpočtové a sociální politice státu. Na ministerstvu financí se dlouhodobě zabývá i důchodovou problematikou a je místopředsedkyní důchodové komise. Věřím, že ve své nové funkci zúročí všechny zkušenosti a znalosti, které získala během svého působení ve státní správě,“ uvedla Schillerová.

Ministerstvo financí má podle webu pět odborných náměstků, provozního náměstka, státního tajemníka a náměstka ministra, tím se stala právě Bílková. Státním tajemníkem je Petr Bejček. Náměstkem pro finanční řízení a audit je Tomáš Vyhnánek, náměstkem pro daně a cla Stanislav Kouba, náměstkem pro veřejné rozpočty Karel Tyll, náměstkyní pro mezinárodní vztahy a finanční trhy je Lenka Dupáková a náměstkem pro majetek státu je Ondřej Landa. Provozním náměstkem na MF je Radoslav Bulíř.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kralovna-vsech-mori ( 2. srpna 2020 17:32 )

Vždyť to je buzna. Na co bypotřebovala ptáka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa