Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Zemřela kolegyně a krásná žena, prala se o život,“ truchlí Babišova těhotná hejtmanka

Autor: ČTK - 
4. listopadu 2019
20:11

Na jedné straně radost z nového života, který má přijít na svět. Na druhé velký zármutek kvůli smrti oblíbené kolegyně a pracovité náměstkyně. Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (ANO) se emotivně loučí s Danielou Seifertovou (ANO), někdejší místostarostkou Chebu, která dnes zemřela po boji s těžkou nemocí.

Náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová (ANO) dnes po těžké nemoci zemřela. Na starosti měla kulturu a památkovou péči. O tom informovala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková. Seifertová před příchodem na kraj působila i na radnici v Chebu jako místostarostka.

„Do poslední chvíle, pokud jí to zdravotní stav umožnil, vykonávala svou funkci, ve spolupráci s příspěvkovými organizacemi v oblasti kultury i se všemi aktéry společenské a kulturní sféry pomáhala rozvíjet kulturní dění a zlepšovat situaci v oblasti správy památek v regionu,“ uvedla mluvčí krajského úřadu.

Zdrcená Vildumetzová

„Jen těžko se dá vyjádřit slovy, jak moc nás zasáhla zpráva o tom, že nás dnes opustila naše Daniela Seifertová, náměstkyně pro oblast kultury a památkové péče. S obrovskou statečností se prala o život, snažila se do poslední chvíle pracovat naplno a překonat zákeřnou nemoc,“ napsala na facebooku hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová, která je naopak v očekávání šťastné události. Kvůli miminku se chystá opustit svůj úřad.

Nyní však truchlí pro kolegyni z ANO Seifertovou. „Ve vedení města Chebu, i ve vedení kraje se stala významnou osobností, která pomáhala zlepšovat život chebských občanů, na krajské úrovni pak společně s řediteli muzeí a galerií, s organizátory kulturních akcí i s vlastníky památek rozvíjela kulturní dění i oblast památkové péče. V paměti nám zůstane jako silná a krásná žena, spolehlivá kolegyně a vzácný člověk. Přeji jejím nejbližším hodně síly v těchto těžkých chvílích,“ vzkázala Vildumetzová.

Na úřadě zřídili pietní místo

V poslední době se Seifertová například věnovala přípravám na programech připomínajících 30. výročí takzvané sametové revoluce. Ačkoli se zastupitelé Karlovarského kraje sejdou na mimořádném jednání už v pondělí 11. listopadu, podle informací ČTK se volba náhradníka náměstkyně hejtmanky odehraje z pietních důvodů nejdříve na prosincovém zasedání krajského zastupitelstva.

Krajský úřad Karlovarského kraje vyvěsí před budovou A krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech černou vlajku a zřídil pietní místo ve vestibulu budovy A.

dama_s_kosou ( 5. listopadu 2019 07:48 )

"Babišova těhotná hejtmanka" ? To vypadá, že ji do boudy naštěkal Bureš.
Každopádně, tohle je vždycky smutné...

evaeva.cz@gmail.com ( 5. listopadu 2019 07:17 )

Danielu jsem znala osobně..úžasný člověk...hlubokou upřímnou soustrast všem blizkym..z 26 fotek je jen jedna s ní..zbytek s paní hejtmankou,ktera si udělala pěknou reklamu v ruzovem kostýmku....

vagin-analev ( 4. listopadu 2019 21:47 )

Ještě bych zakázal se množit těm zlodějům s anofertu. A pak bude líp.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa