Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemana podřezat, hřímal exčlen ODS. „Zneužili mě,“ tvrdí teď a končí v radě města

Aktualizováno -
6. června 2019
22:09
Autor: ČTK - 
6. června 2019
20:31

Radní Jesenice Martin Lang, který na Facebooku nabádal k zabití prezidenta Miloše Zemana, dnes rezignoval. Učinil tak na závěr jednání zastupitelstva poté, co ho podpořila koalice. Řekl, že funkci opouští kvůli pracovnímu vytížení, nikoliv kvůli kritice, které čelí. Zastupitelem zůstává, o jeho nástupci v radě města se bude teprve rozhodovat.

Lang se na úvod jednání zastupitelům za svůj příspěvek na facebooku omluvil. Šlo podle něj o příspěvek na jeho soukromém profilu, který nemá s městem nic společného a byl údajně zneužit politickou konkurencí. Zopakoval také, že šlo o nadsázku.

Lang na sociálních sítích vybízel k zabití prezidenta kvůli jeho souhlasu se zdaněním náhrad vyplácených církvi. Mimo jiné napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho „podřezat jako svini“. Poslance, kteří hlasovali pro zdanění náhrad, označil za „proradná prasata“, která je třeba pozabíjet. Již dříve se za své vyjádření omluvil a vzdal se funkce předsedy místního sdružení ODS. Rozhodnutím Výkonné rady ODS byl následně vyloučen ze strany kvůli závažnému porušení stanov. Lang dnes ale uvedl, že jeho členství bylo pouze pozastaveno.

Status expředsedy jesenické pobočky ODS Martina Langa Status expředsedy jesenické pobočky ODS Martina Langa | repro Facebook Martina Langa

Langovým případem se zabývá pražská policie. Kriminalisté případ prošetřují pro podezření z vyhrožování násilím proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Sněmovna schválila zdanění peněžitých náhrad, které dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích, 23. dubna. Novelu poslanců KSČM, jež zdanění zavádí, pak Zeman podepsal 2. května. Zdanění náhrad ale ještě může zrušit Ústavní soud.

joachimk ( 14. července 2019 00:27 )

Normální šíření nenávisti. Pavel Zeman, Nejvyšší státní zastupitelství s ním jistě zatočí.

malenabald ( 12. června 2019 15:46 )

co je hongat?

Jsemzrzavejzmetek ( 12. června 2019 12:13 )

Lidé si v pohodě žijí (díky Babišovi) a užívají nejlepší dobu, kterou jsme kdy měli od roku 1989 a jednou za čas jdou k volbám. Debile zrzavej my demonstrovat nemusíme, jsme šťastný a spokojený s tím co p. Babiš dělá a dělat bude i nadále i když budou špíny a prasata zrzava kvičet bezmocí a vzteky jako podsvinčata, nemůžou nic. Babiš má podporu celého národa a pár nul jako vy ho ohrozit nemůže, to jen ve vašich snech, idioti feťacky.
Bouří se pouze frustráti, kteří vinu za své nepovedené životy transformovali v nenávist vůči panu premiérovi. A pak samozřejmě se bouří profesionálové, kteří se tím rozes_ráváním společnosti živí.
A to je vše. Hlavně se s tou verbeží pane premiére nesetkávejte a o ničem nejednejte, jen byste jim dodal pocit důležitosti, přitom to je odpad.Je to jen lůza a lidská žumpa!

socha_svobody ( 7. června 2019 09:02 )

"Nevidět si du huby" si nemůže dovolit každý, mnohdy tomu chybí noblesa.

beruna ( 7. června 2019 00:04 )

Taková odporná kreatura jako tenhle Lang by neměla ve veřejné správě působit vůbec. Takhle se vyjadřuje jen lidský odpad. Odporný fanatik v dresu současné ODS - jak jinak. A tím, že necítí stud a arogantně mluví o "zneužití", jen dokazuje svou ubohost a špinavost. Fuj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa