Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Podřezat jako svini,“ hrozil Zemanovi. Politik si sype popel na hlavu, v ODS zůstává

Aktualizováno -
22. května 2019
14:50
Autor: ČTK - 
22. května 2019
10:05

Radní Jesenice u Prahy Martin Lang se omluvil za své vyjádření o prezidentu Miloši Zemanovi a vzdal se funkce předsedy místního sdružení ODS. Ve straně i v radě města tak zůstává, řekl dnes ČTK Langův nástupce v čele jesenické ODS a místostarosta Martin Kuruc. Lang na facebooku nabádal k zabití prezidenta kvůli jeho souhlasu se zdaněním náhrad vyplácených církvi. Napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho „podřezat jako svini“. Případem se zabývá policie, Langovi hrozilo vyloučení z ODS.

„Zdanění církevních restitucí je za nás špatně, ale samozřejmě ta interpretace byla velmi neadekvátní,“ uvedl Kuruc. Kauzou se v úterý večer zabývala rada místního sdružení, na níž se Lang podle Kuruce vzdal funkce a omluvil se. V médiích přitom dříve uvedl, že si za svými názory stojí a že šlo o nadsázku. „Martin Lang se po konzultaci vzdal funkce předsedy místního sdružení ODS Jesenice, funkci předsedy jsem převzal já,“ řekl dosavadní místopředseda Kuruc.

Rada sdružení Langův krok přivítala. Ve svém prohlášení označila za nepřijatelné, aby členové ODS v politické komunikaci „klesali na úroveň Miloše Zemana, ilustrovanou jeho výroky o likvidaci a vyhubení novinářů v přítomnosti Vladimira Putina, zastřelení předsedy vlády či vázání členských legitimací do kůže členů ODS.“ Zároveň vyslovila podporu úsilí zákonodárců ODS o zrušení zdanění církevních restitucí.

Status předsedy jesenické ODS Martina Langa Status předsedy jesenické ODS Martina Langa | repro Facebook

Podle něj je za těchto okolností přijatelné, aby Lang v ODS zůstal, což potvrdila i místopředsedkyně strany Alexandra Udženija. „Pokud se pan Lang omluvil a ještě k tomu rezignoval na post předsedy, tak ani není co komentovat. Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se,“ uvedla Udženija v SMS pro server iRozhlas.cz.

Kauzou se měl zabývat také mimořádný sněm místního sdružení a případně rozhodnout o Langově vyloučení ze strany, to už podle nového předsedy nebude nutné. Sněm bude sice svolán, na programu bude mít ale jinou agendu.

Kuruc ČTK řekl, že Lang zůstane i v radě města. „Zůstává radním, koalice je dál funkční,“ uvedl. Koaliční partneři ODS podle něj podobně jako straníci také požadovali omluvu. „Bylo jim vyhověno, takže je všechno v pořádku,“ dodal Kuruc.

Mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa v pondělí ČTK sdělil, že věc byla postoupena pražské policii. Pražští kriminalisté případ prošetřují pro podezření z vyhrožování násilím proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vavrjan ( 23. května 2019 10:52 )

Byla chyba, že se zrušil zákon o hanobení hlavy státu. Zrušil ho Havel, ale do poslední chvíle se s ním zaštitoval. Cibulku hnal za hanobení prezidenta k soudu, kde si vyslechl a s ním celý národ, že je ***. Nevím jsk ten soud tenkrát rozhodl v neprospěch Cibulky, ale Havel moc dobře věděl proč ho nezrušil hned po sametu. Věděl moc dobře, že sliby které veřejně dal národu nesplní. proto se jistil i když mnoho zákonů , které byly ve prospěch národa byly zrušeny. ODS měla tohoto teroristu ze svých řad vyhodit. Ať táhne mezi islamisty a svoje podřezávací choutky může uspokojit tam. Prostor a kudlu mu k tomu jistě rádi dají.

petr12 ( 23. května 2019 08:41 )

sajrajt hovad­,kmo­tru,zl­očin­cu,tu­nelá­řu,u­dava­ču,ma­fie ODS!!! dostala další nálepku retar­da,vra­h,pod­řezá­vač.Mu­žete mi někdo říc kde najdu takový kýbl hoven jako je ODS !!

salto ( 23. května 2019 08:22 )

barda: Tak vidíš - ty tady píšeš, jak byl Zeman zvolen, ale jaksi, ehm nedokážeš akceptovat výsledky voleb. Zkrátka - Zeman a Babiš jsou u vesla, a nezmění to ani kdyby se všechna sluníčka a kavárníci postavili na hlavu. Tak se s tím smiř a nebuď jak ten pan Lang, který to má zřejmě po špatném fetu a na druhý den si říká: hlava se diví co ta huba mluví

ameae ( 23. května 2019 07:39 )

Jste na fetu, Klausovko?

bilakonvalinka ( 23. května 2019 07:12 )

Ten Martin Lang je ale blbeček !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa