Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jourová mezi elitou: V New Yorku stihla běh, CNN i večírek. „Pan Facebook“ jí chyběl

Autor: jko - 
24. dubna 2019
07:45

Světoznámí herci a herečky, sportovci nebo supermodelky. Ti všichni se sešli na galavečeru amerického časopisu Time věnovanému 100 osobnostem roku 2019. Mezi smetánkou se v úterý večer na červeném koberci objevila i česká eurokomisařka Věra Jourová (54, ANO), která ocenění získala za svůj boj proti technologickým gigantům i ochranu soukromí obyčejných lidí.

Časopis Jourovou zařadil do kategorie titánů po bok osobností, jako je zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg (34) nebo fotbalová superstar Mohamed Salah (26). Eurokomisařka pro spravedlnost a rovnost pohlaví je dle mínění Time „vůdčím hlasem volajícím po regulaci velkých technologických společností“. Navíc se zasazovala o nařízení na ochranu osobních údajů (GDPR).

„Vím to už nějakou dobu. Bylo to pro mě potěšující zjištění. Je to ocenění mojí práce, mého týmu. Jsem hrdá na to, že jsem se tam umístila jako Češka, jako Evropanka,“ radovala se politička. Ta si přitom podle svých slov stále nepřipadá jako jedna z nejvlivnějších osobností na světě.

Aby svůj velký den Jourová zvládla, šla si rozpumpovat krev do newyorského Central parku. Blesk ji zastihl, jak si za slunného rána pod mrakodrapy dává pár koleček běhu na rozehřátí, než zamířila ke kadeřníkovi na zkrášlení a pak rovnou na rozhovor do televizního studia CNN.

Dorazily topmodelky i „Freddie“

Slavnostní večer znamenal pro oceněné procházku po červeném koberci, kam zamířila i česká eurokomisařka. A aby bylo i americkým médiím jasné, o koho se jedná, její příchod byl oznámem cedulkou se jménem.

Mnohem větší rozruch ale způsobily například topmodelky Naomi Campbell (48) a Petra Němcová (39), herečka Emilia Clarke (32) známá fanouškům seriálu Hra o trůny nebo i svalovec, bývalý wrestler a hvězda filmů Rychle a zběsile Dwayne „The Rock“ Johnson (46). Ten se ale chtěl fotografům skrýt, a tak se pokusil proklouznout zadem, což se mu téměř podařilo. Podobnou strategii zvolil i herec Rami Malek (37). Ten se proslavil rolí Freddiho Mercuryho v kasovním trháku Bohemian Rhapsody.

Na Zuckerberga se těšila marně

Kdo naopak chyběl, byl „pan Facebook“ Zuckerberg. A zrovna na něj se Jourová prý těšila. „Určitě bychom si měli co říct,“ narážela eurokomisařka na to, že díky GDPR přidělala mladému miliardáři práci i několik vrásek. Seznam vlivných sestavil Time už pošestnácté. Všímá si hlavně inovací, úspěchů vybraných osobností, ale i aktivismu.

„Time 100 je seznam nejvlivnějších mužů a žen na světě, ne jeho nejmocnějších, i když to nejsou vzájemně se vylučující termíny. Zatímco moc je zřejmá, vliv je méně patrný,“ uvedli redaktoři magazínu. Jourová je navíc první Češkou v historii, která se dostala do prestižního a celosvětově uznávaného žebříčku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1395 ( 24. dubna 2019 14:59 )

A dál budeme žrát ty *** ze Zlatého západu.

ivoadler ( 24. dubna 2019 13:55 )

Nejvlivnější? Sláva zvolených lidí je jako pára nad hrncem. Volební období skončí a jsou v pr deli. Proto je důležité ve volebním období krást, co síly stačí. Zítra bude všechno jinak.

santikxauz ( 24. dubna 2019 10:39 )

Je na čase,aby skončila,škodí České republice.

radkapatka2014 ( 24. dubna 2019 09:48 )

Doufám, že tahle paní po eurovolbách ve funkci končí . Neudělala, kromě vlastní sebeprezentace pro Česko vůbec nic !

fredynek ( 24. dubna 2019 09:40 )

Jourová,nikdy nehájila zájmy ČR !!! JE MI NA BLITI,KDYŽ JÍ VIDÍM!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa