Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hejtmanka Jermanová porodila. Holčička má „veselé“ jméno, manžel čekal v předsálí

Autor: Jakub Veinlich - 
14. března 2019
08:50

Velkou radost zažívá hejtmanka Středočeského kraje a místopředsedkyně hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová (48). I když holčička, jejíž jméno do poslední chvíle tajila, přišla na svět o pár dní dřív, než měla, obě jsou podle informací Blesk Zpráv v pořádku a mladý tatínek Jakub Pokorný má co slavit.

Ještě nedávno řídila zastupitelstvo Středočeského kraje a v únoru moderovala i volební sněm hnutí ANO. Teď už má ale hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová úplně jiné starosti. V noci na čtvrtek totiž porodila zdravou holčičku.

Podle informací Blesk Zpráv přišla na svět brzy nad ránem - ve 2:58. Měří 49 centimetrů a váží tři kila. Obě jsou v pořádku. A novopečená maminka si první chvíle svého druhého mateřství podle všeho pořádně užívá.

„Malá je krásná. Jmenuje se Ema a rozhodla se na svět přijít dřív, než jsme plánovali,“ řekla Jermanová exkluzivně Blesk Zprávám přímo z porodnice.

Zhruba před měsícem hejtmanka Jermanová mluvila s redaktorem Blesk Zpráv o přípravě na druhé mateřství: 

Žádné problémy ani komplikace naštěstí během porodu podle všeho nepřišly. „Obě jsem v pořádu a vše proběhlo bez problémů i díky skvělé profesionální péči personálu v benešovské nemocnici. Děkuji všem,“ poslala Jermanová vzkaz lékařům.

Jméno Ema má germánský původ. Překládá se jako „pečovatelka“, „pečující“, ale také „starostlivá“, „milovaná“ nebo „veselá“.

Otec zůstal v předsálí

Hejtmanka teď na pár měsíců pověsila politiku na hřebík a bude si naplno užívat nové role. I když jedno mateřství už má za sebou. Z prvního manželství má totiž dnes už dospělého syna. Tentokrát ale bude s dcerkou po šestinedělí doma mladý otec. Kadeřník Jakub Pokorný ale u porodu nebyl. „Čekal v předsálí a je nadšený,“ doplnila pro Blesk Zprávy Jermanová.

Pravomoci hejtmanky si na krajském úřadu rozebrali zatím její náměstci – chod úřadu si chce ale Jermanová čas od času pohlídat například přes konferenční hovory. V kanceláři má navíc přichystanou postýlku i přebalovací pult – malá Ema se tedy zřejmě už brzy podívá tam, kde její maminka „velí“.

Jermanová se tak například ve čtvrtek nezúčastní zasedání předsednictva hnutí ANO, které má potvrdit vyloučení brněnských politiků Jiřího Švachuly a Petra Liškutina, kteří jsou podle politiků zapletení do korupční kauzy, která se má týkat nejen brněnské radnice, ale také tendru na mýtný systém, ve kterém měl sehrát svou roli také první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. 


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jiřina Ratimcová ( 1. března 2020 12:49 )

Ma v kouli pruvan, jak v politice, tak v osobnim zivote. Ten jeji fesak vypada jako jeji syn. Nesympaticti oba. 🤮🙈

alfajfka ( 15. března 2019 16:27 )

Za mě tak 50%.

europa ( 15. března 2019 07:26 )

Ve věku 48 let porodit dítě, to je teda úlet! Moje známá měla v tom věku už desetileté vnouče Chudák Ema, ta si své matkobabičky moc neužije. V době, která je pro dítě nejdůležitější k navázání vztahu, bude bába hejtmanovat. Holka si ponese psychické následky celý život.

oshona ( 14. března 2019 23:43 )

Měla by se jmenovat pí.a po mamince

lenora ( 14. března 2019 20:49 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa