Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hřib zpochybnil plán na Babišovu čtvrť v Praze. S VIP nájmy prý zatočí

Video se připravuje ...
Autor: bru, Mii, jad - 
22. února 2019
05:20

Minulé vedení Prahy zanechalo hodně práce. Něco udělalo dobře, něco špatně, rozhodně je ale na co navazovat. Říká to aspoň primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti), který právě oslavil tři měsíce ve funkci. Přiznává, že všechny své sliby v prvním období asi splnit nestihne, jsou ale věci, na které si posvítí přednostně – například využívání zvýhodněných městských bytů soudci a podobnými lidmi. Promluvil také o výstavbě vládní čtvrti v Letňanech.

„Jsou tu věci, na které se dlouhodobě nesáhlo a je to špatně. Napravujeme některé chyby předchůdců,“ popsal Hřib, jaká situace panovala na magistrátu při jeho nástupu. Velký dluh vidí hlavně v dopravní infrastruktuře, do které Praha dostatečně neinvestovala. Jako příklad uvedl Libeňský most nebo železniční most ve Vršovicích.

O hojně diskutovaném přesunu vládních budov do Letňan říká, že je z toho zmaten. „Když se podívám na ten postup jednání, tak si nejsem jistý, jestli je ten plán výstavby na stanici metra Letňany míněn ze strany premiéra úplně vážně,“ uvedl Hřib s tím, že Andrej Babiš (ANO) mu předal zvláštní seznam budov.

„Vyskytují se tam i budovy, kde žádní úředníci nesedí, takže je není třeba vystěhovat,“ vysvětloval. Podle něj v tom není žádná koncepce a to v něm vzbouzí obavy.

Vypoví smlouvy

Hřib sedí v primátorském křesle od 15. listopadu 2018 a tvrdí, že všechno, co před volbami slíbil, splní. I vysázení milionů stromů vidí pořád reálně, i když ne v prvním funkčním období. „Chceme zapojit i občany. Město nebude sázet stromy samo,“ uvedl Hřib. O přesném řešení se podle něj teprve jedná.

Video  „Z dozorčích rad jsme odvolali několik politických trafikantů,“ okomentoval primátor Hřib boj Pirátů s pražskými „kmotry“  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Stále chce také zajistit pro občany dostupné bydlení. S tím souvisí zlikvidovat případy, kdy městské byty využívají za zvýhodněných podmínek lidé, jako jsou soudci či státní zástupci. „Zvýhodněné nájemné zvýšíme na komerční nájemné, nebo vypovíme nájemní smlouvy,“ slibuje primátor. 

Tohle Hřib také slíbil

  • vybudování nové lávky v Praze-Troji a také Dvoreckého mostu, který spojí břehy Prahy 4 a Prahy 5
  • geologický průzkum metra D v úseku Pankrác – Písnice, což prakticky znamená reálné zahájení stavby
  • odvolání „politických trafikantů“ z dozorčích rad společností ve vlastnictví města

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PPP150W ( 22. února 2019 17:28 )

To je právě ono. Vy nečtete nic a jedině váš názor je pro vás dogma. Co kdyby jste se někde dočetla pravdu, která se od něj liší, že?

PPP150W ( 22. února 2019 17:18 )

Jděte se léčit.

xiioma ( 22. února 2019 12:23 )

Pro jjusa Drahoš v STB nebyl https://www.jiridrahos.cz/vyjadreni-reditelky-archivu-bezpecnostnich-slozek/

xiioma ( 22. února 2019 12:21 )

Drahoš v STB nebyl https://www.jiridrahos.cz/vyjadreni-reditelky-archivu-bezpecnostnich-slozek/

karel ( 22. února 2019 11:42 )

Kubera nebo Tlustý nebyli u bolševika Adlere???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa