Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jermanová už ví, co se jí narodí. Bude to „jarňátko“ a jako hejtmanka dočasně skončí

Autor: Jakub Veinlich - 
4. prosince 2018
05:05

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová už ví pohlaví svého druhého potomka, kterého porodí na jaře. Se svým manželem – kadeřníkem Jakubem Pokorným – jsou ale na nový přírůstek do rodiny připraveni jen z části. I přes novou životní roli ale politička nepředpokládá, že by v práci polevila. V závěru svého těhotenství se chce znovu poprat o křeslo místopředsedkyně hnutí ANO. Kvůli dítěti ale přijde na čas o hejtmanské křeslo.

Těhotenství středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (48, ANO) prasklo v době, kdy musela vysvětlovat, proč její manžel Jakub Pokorný (32) jezdí autem, které patří Středočeskému krajskému úřadu.

„Těhotenství bylo plánované, ale netušila jsem, že to přijde takto záhy a že se to povede,“ potvrdila na začátku září exkluzivně Blesku své těhotenství Jermanová. Tou dobou byla na konci prvního trimestru, takže se, stejně jako každá nastávající matka, ještě bála příštího vývoje.  

Jarňátko s tajným jménem

„Žádné zdravotní problémy nebyly, musím to zaklepat, vše je zatím v pořádku,“ oddychla si Jermanová po půl roce těhotenství a Blesk Zprávám prozradila termín porodu. „Těšíme se na 30. března – bude to takové jarňátko,“ těší se šéfka Středočeského kraje.

Do rodinného domu v Benešově by si měli manželé začátkem dubna přivézt holčičku. „Jméno už máme vybrané, ale nechám si ho pro sebe,“ nechtěla víc prozradit a dodala jen, že jméno bude hezké. 

Výbavičku pro malou už stihla politička podle svých slov mezi úřadováním a politickými schůzkami vyřešit zatím jen částečně.

„Základní výbavička už je doma, ale zbytek necháme po svátcích, až na to bude čas,“ dodala v rozhovoru pro Blesk Zprávy.

S manželem se brala bývalá místopředsedkyně Poslanecké sněmovny jen pár měsíců před tím, než se stala Středočeskou hejtmankou. ANO si řekli v Růžové zahradě na zámku Konopiště v polovině června v roce 2016. Veselku si nenechal ujít ani její stranický šéf Andrej Babiš.

Video  Svatba Jaroslavy Jermanové na Konopišti. Pogratulovat přišel i Andrej Babiš.  - Blesk - Marcel Mihálik, Robert Klejch
Video se připravuje ...

Právě křeslo hejtmanky ale na pár týdnů po porodu opustí – ale jen na dobu nezbytně nutnou. „Ze zákona nemohu vykonávat funkci hejtmanky, takže budu šest týdnů klasicky na mateřské dovolené.“ Hned poté se chce ale naplno vrátit do práce – o malou se bude starat její muž, milovník fotbalu.

„Stále platí, že s malou bude doma manžel a já se budu věnovat práci,“ je odhodlaná hejtmanka, která má z prvního manželství dospělého syna. Potomka má z předchozího vztahu i Pokorný. O něm se ale hejtmanka dozvěděla až po upozornění Blesk Zpráv.

Kandidatura na konci těhotenství

Jen pár týdnů před plánovaným porodem se chce Jermanová znovu poprat také o křeslo místopředsedkyně hnutí ANO. „Pokud dostanu nominaci alespoň z jednoho kraje, tak se o to pokusím,“ tvrdí teď hejtmanka. Ani mateřské povinnosti jí v tom prý nezabrání.

„Je to moje osobní rozhodnutí, žijeme ve světě svobody,“ odmítá Jermanová narážky na to, že by se měla věnovat mateřství. Věří prý v dobré zázemí od manžela, kterému podle svých slov plně důvěřuje. „Jsem člověk, který si nestěžuje, ale kloubí,“ odmítá výtky.  

První nominaci může získat už 15. prosince, kdy se sejde její domovská – tedy středočeská – organizace hnutí ANO. „Očekávám, zda mě do boje vyšle, či nikoliv. Doufám, že ano, a pak budu popřípadě dělat další kroky,“ dodala s tím, že pokud by byla znovu zvolená místopředsedkyní hnutí, chtěla by se i dál věnovat stanovám a větší komunikaci mezi členy ANO.

„Jako místopředsedkyně hnutí stále cítím handicap, že stále nedostatečně komunikujeme s našimi členy, takže bych se chtěla více zaměřit na komunikaci dovnitř do hnutí,“ vidí své další uplatnění ve vedení ANO Jermanová, pod kterou spadají také zahraniční styky v rámci hnutí. Nové vedení si delegáti ANO zvolí na volebním sněmu 16. února v Praze.

majojo ( 4. prosince 2018 09:07 )

Nebude, bohužel.

5nastolevceskych ( 4. prosince 2018 08:52 )

No tak je březí, a co má bejt?

milan1959 ( 4. prosince 2018 08:43 )

Konečně bude od blbky na chvíli pokoj

turbina ( 4. prosince 2018 08:08 )

ivohonzaprk: Ty už máš hodně najeto a nejméně 2x přetočený tachometr že ?

ivoadller ( 4. prosince 2018 08:04 )

To si dělej co chceš, uhrovité děcko!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa