Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Macron míří do Česka. Sejde se s Babišem i Zemanem, oslaví i vznik Československa?

17. října 2018
17:45

Francouzský prezident Emmanuel Macron navštíví 27. října Českou republiku, kam přicestuje ze Slovenska. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na Elysejský palác. V Praze se hlava francouzského státu setká s českým prezidentem Milošem Zemanen a premiérem Andrejem Babišem. Den předtím bude Macron v Bratislavě obdobně jednat se svým protějškem Andrejem Kiskou a premiérem Peterem Pellegrinim.

Macron do Prahy přicestuje o víkendu, kdy vyvrcholí oslavy 100. výročí vzniku Československa. V sobotu 27. října se v Praze například bude slavnostně po opravě otevírat historická budova Národního muzea, kde bude zároveň zahájena Česko-slovenská/Slovensko-česká výstava. Babiš na ni pozval řadu státníků, seznam potvrzených jmen úřad české vlády ale zatím nezveřejnil. Česká armáda již dříve uvedla, že v neděli 28. října se slavnostní přehlídky zúčastní americký ministr obrany James Mattis a piety na Vítkově Kiska.

Agentura AFP připomíná, že Česko a Slovensko vytvářejí spolu s Polskem a Maďarskem takzvanou visegrádskou čtyřku (V4), která se v rámci EU staví negativně k přijímání uprchlíků. Polsko a Maďarsko nynější francouzský prezident dosud nenavštívil.

iFender ( 18. října 2018 14:09 )

Macron,Macron...?....to zní jako nějaká telekomunikační družice.Schwuchtel Kusche!

dragomira ( 17. října 2018 23:49 )

Škoda slov... Ono neni co slavit, spíš brečet!

gabreta ( 17. října 2018 22:39 )

To bude v Praze horko!!! Proč vůbec nepřijel na výročí Mnichova?

mandat ( 17. října 2018 21:33 )

Co ten sasek a poskok Merkel chce zase diktovat ? Ve Francii je neskutecny chaos, Afroarabove a Africani tam sefuji, parazituji, kradou,znasilnuji a zabijeji a on chce,aby zbytek Evropy si vzal jeho ilegalni migranty z Afriky.Nepoustet toho zakomplexovaneho Napoleona do zeme.

iFender ( 17. října 2018 20:51 )

Francie zradila vzdy a vzdycky.Dnes je tam prezidentem obvzlast arogantni Ňouma.Francouzi ho bohuzel neprokoukli.Lepsi volba byla "LePenka" zacalo by se v Evrope tak trochu uklizet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa